GAP İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan e-ticaretin yerel ekonomik kalkınmaya etkisi ve GAP Bölgesine uygun model arayışı çalışması kapsamında, ‘Yeni Ekonomik Düzen ve İhtiyaçlar Arama Toplantısı’ Şanlıurfa’da yapıldı.

Geleneksel yada yenilikçi yöntemler ile coğrafi işarete ya da katma değere sahip nitelikli ürün üreten kamu kurum ve kuruluşları, yerel idareler ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı iktisadi işletmelerin markalaşma, tedarik, üretim, pazarlama ve dağıtım süreçlerini desteklenmesi konusunda neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

Daha hızlı ve yaygın işlem hızı bunun yanında teknolojik altyapılardaki gelişim süreçlerine bağlı olarak daha yaygın ve hızlı pazarlama ağları oluşturan sektörün temsilcileri sunumlar yaparak neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yaptı.

Düzenlen toplantıya; e-ticaret alanında Türkiye’de faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları, ilgili kamu otoriteleri, yerel idareler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Çalışma kapsamında; GAP Bölgesine özgü, tekrarlanabilir, ölçeklendirilebilir başarı hikâyelerinin oluşturulması ve sürdürülebilir e-ticaret modelinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP projesi kapsamında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. GAP’ın, sulama projeleri, istihdama yönelik faaliyetleri ve bölgeye yaptığı katkılardan söz eden Açıkgöz, yenilikçi ve inovasyona dayalı girişimleri de desteklerini kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı - E-Ticaret Daire Başkanı Büşra Aktaş Kütükçü ‘PTT AVM Deneyimleri’, Amazon Türkiye Satış Müdürü Burak Ayan ise ‘Amazon ile İhracat Fırsatları’, Hepsiburada-Pazaryeri Bölge Müdürü Fethi Dalkılıç, ‘Hepsiburada HepsiTürkiye’den ve Yöresel Ürünler’, Trendyol-Marketplace Saha Satış Bölge Müdürü ‘E-Ticaret ve Pazarlama’, Innovation 4 Development Genel Müdürü Doğan Çelik ‘Dijitalleşme Süreci ve Gereksinimleri’ hakkında bilgi verdi.

Bu bağlamda İdare, çevrimiçi satış platformlarına erişimin mümkünatı, erişim yolları ve GAP Bölgesine uygun modeli tespit etmek amacıyla “E-Ticaretin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi ve GAP Bölgesine Uygun Model Arayışı” Projesini gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim