İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe Sağlık Müdürü ve İdareciler Halfeti’nin “Özmüş, Gülaçan, Dergili, Sütveren, Saylakkaya, Gözeli” mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda halkı bilgilendirerek, aşı olmaları konusunda ikna çalışmaları yaptılar.

Vatandaşların Aşı olma konusunda hız kesmeyen, il Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM Halfeti’nin “Özmüş” mahallesinde idi.

İl Sağlık Müdürü GÜLÜM burada yaptığı açıklamada;

“Bildiğiniz gibi korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan aşılamada 81 ilden kırmızı renkte kalan tek il Şanlıurfa, yani kırmızı kategorideyiz. Çabalarımız sonucunda birkaç gün içerisinde kırmızı kategoriden turuncu kategoriye çıkmayı planlıyoruz. Bu yüzden yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu hafta’da Halfeti ilçemizde İlçe Sağlık Müdürü M. İlhami ŞEKER ile birlikte aşı oranları düşük olan “Özmüş” kırsal mahallesindeyiz. Hizmet Başkanlarımız ’da Halfeti’nin aşı oranları düşük kırsal mahallerinde aşı çalışmalarını takip etmektedirler. Gördüğünüz gibi tahminimiz üstünde bir ilgi olup aşısını tamamlamamış eksik olmuş vatandaşlarımız aşılarını oluyorlar. Muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi bir gün öncesinden hazırlık yapıp organize etti. Sizlerde duyduğunuz gibi Camiden anons yapılarak aşıya davet edildi. Kırsaldaki vatandaşlarımızın Aşılarını tamamlayacağız. Bu Mahalleye Üçüncü Gelişimiz, aşıları tamamlanana kadar da Sağlık çalışanlarımız buraya gelmeye devam edecekler. Tez zamanda da aşı oranlarımızı yükseltip Kasım ve Aralık gibi beklediğimiz “pik” dalgasını en hafif bir şekilde atlatmış olacağız. Sabahın erken saatlerinden beri burada bulunan sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum ”dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim