HARRAN ÜNİVERSİTESİ, SANATSEVERLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK HARRAN ÜNİVERSİTESİ, SANATSEVERLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Harran Üniversitesi’nin yeni rektörünü belirlemek için 7 Kasım ile 18 Kasım tarihleri arasında aday başvurularını ilanını çıkmıştı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Sabri Çelik’in yaş haddinden emekliye ayrılacak olması nedeniyle yeni rektör arayışı başlamıştı.

MÜLAKATLAR YAPILDI

Harran Üniversitesi’nin yeni rektörlük görevi için aralarında üniversitedeki hocaların da bulunduğu 39 akademisyenin başvuru yaptığı ortaya çıktı. Adayların başvurularını değerlendiren YÖK’ün, başvuru yapanlar arasında geçtiğimiz hafta her bir adayla 8 dakikalık sözlü mülakat gerçekleştirdiği kaydedildi. Söz konusu başvuru ve mülakatın ardından nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bu atamanın da önümüzdeki hafta olması bekleniyor.

REKTÖR ÇELİK 6 AYLIK SÜRE İSTEDİ İDDİASI

Yeni rektör arayışları sürerken, emekliye ayrılması beklenen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Sabri Çelik’in görev süresini 6 ay daha uzatmak için YÖK’e başvurduğu ancak bu talebin olumsuz karşılandığı iddia edildi.

Editör: TE Bilisim