Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, hububatta mazot ve gübre desteğinin 2023 yılının Mart ayı yerine 2022 yılı içinde başlanacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından duyuruyu yapan Bakan Kirişçi, “Desteklemelerdeki sistem değişikliği ve 2022-2023 üretim dönemi tarımsal desteklemelerimiz, akıl ve alın teri döken çiftçilerimiz için hayırlara vesile olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişçi’nin destek ödemeleriyle ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde: “Daima çiftçimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Desteklemelerdeki sistem değişikliği ve 2022-2023 üretim dönemi tarımsal desteklemelerimiz, akıl ve alın teri döken çiftçilerimiz için hayırlara vesile olsun inşallah.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile; Çiftçilerimize yaptığımız temel girdi destek ödemelerimizi ön çekerek sistem değişikliğine gittik.

MARKETTE, 37 ÜRÜNÜN 31'İNDE FİYATLAR ARTTI MARKETTE, 37 ÜRÜNÜN 31'İNDE FİYATLAR ARTTI

Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz, 2023 un Mart ayı yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. Çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek. Söz konusu destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek, Ziraat Banka kartlarına yüklenecek. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek.”

Editör: TE Bilisim