Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. doğal taş, mücevher ve bakır ürünlerden oluşan ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’ ile Design Week Türkiye’de yer aldı.  Yaratıcı endüstrileri, yurt içinden ve yurtdışından katılımcılarla buluşturan Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği Design Week Türkiye, 17-18 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Design Week Türkiye, ülkemizin tasarım kimliğinin ve bu kapsamda gelişebilecek olan ekonomik başarısının, tasarım ve endüstri entegrasyonuyla sağlanabileceği bilincini oluşturmayı en önemli konusu olarak ele alıyor; endüstri temsilcileriyle tasarımcıları bir araya getiriyor ve katma değerli ürünler üretebilmek adına bir buluşma zemini oluşturuyor.

Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş., doğal taş, mücevher ve bakır tasarımlardan oluşan ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’ ile Design Week Türkiye’de yer aldı.

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’nda yer alan mücevher tasarımları, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve Storks iş birliğinde geliştirildi.

Koleksiyonda yer alan doğal taş tasarımları, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Doğal Taş Ürünler Tasarımı Atölyesi’ kapsamında  7 tasarımcı tarafından Göbeklitepe’den ilhamla geliştirildi ve Sirmersan / Design Elements tarafından üretilerek hayata geçirildi.

Bakır tasarımlar ise Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Bakır Ürünler Tasarım Atölyesi’ kapsamında geliştirildi.

Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu, Göbeklitepe'nin tasarım aracılığıyla Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması, Göbeklitepe için bir koleksiyon değeri yaratılması, katma değeri yüksek ürünlerin tasarlanması ve üretilmesi amacıyla hayata geçirilmiştir.

İBRAHİM TAŞ

Editör: TE Bilisim