Zabıta ekipleri, ilçe genelinde temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı market ve işyerlerinde fiyat denetimi gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerinde gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket ve kasa fiyatlarına bakıldı.

Raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekipler, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti.

Denetimlerde raf ve kasa fiyatları farklı olan işletmelere cezai işlem uygulanırken, haksız fiyat uygulandığı kanaatine varılan işyerleri ve ürünlerin tutanakla bilgisi alınıp Şanlıurfa İl Ticaret Müdürlüğüne gönderildi.

Zabıta müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Son dönemde fahiş fiyat artışlarına yönelik artan şikâyet başvuruları üzerine Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlerimizi artırdık. Döviz kurunun düşmesiyle birlikte fiyatların da çok hızlı ve etkin bir şekilde güncellenmesi gerekiyor. Yeni uygulanan ekonomik modele esnaflarımızın da destek verip, fiyat indirimi yaparak bu sürece olumlu katkı yapmalarını önemli istirham ediyoruz. Esnafından da bu hususta daha duyarlı davranmalarını önemle istirham ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim