“Daha Akıllı Bir Gelecek İçin Living Lab'ler” sloganıyla Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Lıvıng Lab zirvesi ile kamu ve özel sektör temsilcilerini de bir araya getirdi. Zirveye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AB temsilcileri, ENoLL temsilcileri, finans kurumları yöneticileri, akademisyenler, girişimcilik ekosistemi paydaşları ve Living Lab uzmanları katılım sağladı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “MEZOPOTAMYA LIVING LAB MERKEZİ FARK YARATTI”

Zirvede konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile istihdamdan eğitime kadar başarılar elde edildiğini aktardı. Başkan Beyazgül, “ Şanlıurfa 20,6 yaş ortalamasıyla çok genç bir şehirdir. Böyle genç şehirlerde elbette ki istihdam çok önemlidir. Mezopotamya Lıvıng Lab merkezimizde istihdam garantili eğitimler de devam ediyor. Şanlıurfa’da bu merkezle birlikte birçok kavram hayatımıza girdi. Daha önce tarımdan, topraktan, güneşten ve sudan bahsederken şimdilerde ise günlük hayatımızın içerisine inovasyon, Lıvıng Lab teknolojisi, tasarım, kodlama gibi kavramlar hayatımıza girmiş oldu. Dünya’da neler oluyor diye düşündüğümüzde ENoLL’a üye olarak bu işi dünya genelinde takip etmek ve koordineli çalışmak için harekete geçtik. Bundan sonraki adımlarımız çok daha büyük olacak” ifadelerine yer verdi.

BAŞAKŞEHİR’E ÖVGÜ, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’E ELEŞTİRİ

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine obezite polikliniği açıldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine obezite polikliniği açıldı.

Başakşehir Belediyesini Lıvıng Lab çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Beyazgül İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ise gençliğe yönelik bu tür çalışmaları yapmadıkları gerekçesiyle eleştirdi. Başkan Beyazgül, “Ey! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Belediyesi Türkiye’yi titretirken senin dünyayı titretmen gerekmez miydi? Bu kadar önemli bir işte geri kalmaman gerekmez mi? Bu gençlere kucak açman gerekmez mi? Elbette ki gerekir. Çünkü bunun önemi artık tartışılmaz bir gerçektir.” Diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “TARİHTEN BU YANA BİLİMİN KURUCULARINDAN OLDUK”

Bilime önem vermenin ülkeleri ve şehirleri geliştirdiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Bilime ve bilim insanına önem verdiğimiz zaman daha çok gelişmiş, almış ve yürümüşüz. Harran’da çok büyük bilim adamları yetişmiş. Bir dönem Avrupa ortaçağ karanlığını yaşarken bizler bilimin ışığında ilk kurucularından olmuşuz. Burada İbn-i Tevmiye, Sabit Bin Kurra, Ümmül Hayr, El Battani, Cabir Bin Hayyam gibi bilim insanları yetişmiş ve günümüzde de eserleri hala okunmaya devam ediliyor. Bilime ne zaman önem verdiysek o zaman yükselmişiz. Güç, bilgidir. Kim doğru bilgiyi elde eder ve onu doğru kullanmışsa o güçlüdür. Hiçbir bilgiye sahip olmadan sadece güce sahip olduğunda ise o güç topluma zarar verir. Biz hem güçlü olacağız hem de bilgili olacağız. Biz gençliğin yolunu açacağız.” İfadelerine yer verdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise “Mezopotamya Living Lab ve Sanofi başta olmak üzere birçok iş birliği yaptık. Türkiye'nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab, İstanbul'un da gözbebeği konumunda. Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla İstanbul'un olduğu büyük potansiyeli de ortaya çıkartıyoruz. Bölgesel bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu. Bölgesel Living Lab Zirvesinin 5.’si plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim