Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince, 2021 yılı yatırım ve hizmetlerinin paylaşıldığı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Programa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen program, belediyenin 2021 yılında yaptığı yatırım ve hizmetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı.

Şanlıurfa halkının tarihi kentte betonarme binaları istemediğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını aktaran Beyazgül, turizm yolu çalışmaları kapsamında ise konutların kamulaştırıldığını ve kalan 10 konutun da yıkılmasıyla yol çalışmasının başlatılacağını dile getirdi.

Yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Eski alanda dönüşü zor olan trambüsleri 18 metreye indirdik. Eğer bir aksama olmadığı takdirde 21 nisanda ilk trambüsümüz gelecek.  Urfa’nın ulaşım mastır planı olmadığı için öncelikle ulaşım mastır planı yapılması gerekiyordu. Ulaşım mastır planı ihalesini yaptık. Daha sonrada raylı sistemin projesini yapacağız. Onun finansman konularını hallettik. Biraz zaman alacak ama raylı sistemi de Urfa’ya getireceğiz. Yine Özdiker İşhanı uzun süredir görüşüyoruz. Geçen burada konuşmamda yine ifade ettim. Burası tarihi bir kent tarihi bir kent içerisinde de betonarme yapılar istemiyor Urfa halkı. Buna göre hazırlığınızı yapın dedik. Bu noktada da adımlarımızı atacağız. Turizm yolu denildi. 310 konutun kamulaştırılmasının tamamlandığı ifade edildi. Hayır, tamamı kamulaştırıldı. Yıkımı eksik olan 10 tane konut kaldı. Onlarında yıkımını tamamlıyoruz. Orada da yol çalışmamızı başlatıyoruz." dedi. 

Editör: TE Bilisim