Şanlıurfa Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti’den ve Urfa milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifası hakkında konuştu.

Beyaz TV'de katıldığı programında Urfa’nın tarihine ilişkin konuşan ve önemli bir kent olduğunu kaydeden Beyazgül Fakıbaba’ya dair şunları söyledi: “Keşke Fakıbaba şunu deseydi; ‘Evet ben bu şehri gecekondulaştırdım, bu şehrin yol sorununu çözemedim, bu şehre meydan açamadım, çok üzgünüm bu şehir bana çok şey verdi ben veremedim, istifa ediyorum. 20 yıldır sizi dinleyen Cumhurbaşkanı 20 yıldır kadrolarının iyi olduğundan bahseden siz ne oldu da hangi kadrolar değişti kimler değişti seçime 7 ay kala istifa ettiniz. Kendisi Şanlıurfa'ya geldiği zaman orada bir konuşma yaptı. Benim halkım ne isterse öyle olur beni belediye Başkanı yaptılar, belediye Başkanı oldum. Milletvekili yaptılar, muhtar seçseler muhtar olurum dedi, peki o gün öyle dedin bugün gelip halka danışmadan, halk beni muhtar yapmak isterse belediye Başkanı yapmak isterse dedin, halkın görüşüne göre hareket etmedin. AK Parti çok kurumsal bir partidir partide kimsenin bu milletvekili olacak bu olmayacak önceden bir belirlemesi olmaz. Böyle bir kanaati olamaz. Ben AK Parti de il başkanlığı da yaptım. Başkanlık döneminde teşkilat temayül yoklamaları alınır. Kanat önderlerinin fikirleri alınır, anketler yapılır birçok aday harmanlanıp Ankara'ya gider bunların içerisinde halkın temayülleri ön plana çıkarak isimler belirlenir. Eğer bu temayüle AK Parti’de yoksa kendisi tercih edildiğinde niçin kabul etti etmeseydi o zaman.”

CUMHUR İTTİFAKI’NIN YÜZ AK’I BEYAZGÜL, KENTTE SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR CUMHUR İTTİFAKI’NIN YÜZ AK’I BEYAZGÜL, KENTTE SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR

Fakıbaba geçtiğimiz günlerde, 2003'te üyesi olduğu AK Parti’den ve Urfa milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Editör: TE Bilisim