Göreve geldiği günden bu yana istihdam konusunda adımlar atan ve bu yönde çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yapımı süren sera alanında incelemelerde bulundu.

Beraberindeki başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Çakmak, çalışanlarla bir araya geldi.

Planlanan program dahilindeki çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını veren Çakmak, seranın kısa sürede hazır hale gelmesini beklediklerini söyledi.

İstihdam konusunda önemli adımlar attıklarını ve çalışmaların devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Belediyemiz bünyesinde kurulan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve GAP İdaresi iş birliğince 7 dönümlük bir arazide ser projemizde çalışmalar devam ediyor. Projemizin her aşamasını yakından takip ediyor ve çalışmaları yerinde inceliyoruz. Şu anda seradaki çalışmalarımızda sona geldik. Yakın zamanda üretim aşamasına geçtiğimizde özellikle mevsime uygun üretim yapılması amacıyla hizmete açacağız.” dedi.

“Aynı zamanda istihdama yönelik katkı sunacağız”

AK ADAY BEYAZGÜL HER ANINDA VATANDAŞIN YANINDA AK ADAY BEYAZGÜL HER ANINDA VATANDAŞIN YANINDA

Sera projesinde önceliğin istihdamı arttırmak olduğunu aktaran Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “Tarımsal çalışmalarda ileri düzeyde olsak da seranın faaliyete başlamasıyla bir nebzede olsa mevsimlik göçü önleme fırsatı yakalamış olacağız. Seranın üretim aşamasında ilk etapta 60 ila 70 ailemizin çocuklarıyla birlikte mevsimlik işçi göçünü önlemiş olacağız. Kendi memleketlerinde kalıp kendi ürettikleri hem ailelerine katkı sağlayacak hem de üretime destek olacaklar. İlerleyen dönemlerde sera projesinin devamı niteliğinde farklı tarımsal faaliyetlerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Siverek’e ve halkımıza hayırlı olsun.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim