Siverek Belediyesi bünyesinde kurulan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve GAP İdaresi iş birliğince 7 dönümlük bir arazide kurulan sera alanında incelemelerde bulunan Başkan Çakmak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

VALİ ŞILDAK: AKİF'İ ANLAMAK CUMHURİYETİ ANLAMAKTIR VALİ ŞILDAK: AKİF'İ ANLAMAK CUMHURİYETİ ANLAMAKTIR

Kurulumu tamamlanan sera alanında ilk ürün olarak marul ekimi yapıldı. Sebze ekimine Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ta katılarak kadınlarla birlikte marul ekti.

Siverek'te Kadın istihdamına yönelik bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak şunları kaydetti. ''Bölgemiz tarıma dayalı bir bölge ilk defa belediye olarak sera projesini tamamlayıp hava şartları da ele alınarak mevsimsel ekime uygun ürünlerimizi kadınlarımızla birlikte toprakla buluşturduk. Projemizin ilk ürünü olan marulları ekimini yaptık inşallah proje kapsamında istihdam ettiğimiz kadınlarımız serada çalışıp bir süre sonra ilk ürünlerini elde etmiş olacak, sera projesiyle ilk etapta 60 ila 70 ailemizin çocuklarıyla birlikte memleketinde kalması mevsimlik işçi göçünü bir nebzede olsa önlemiş olacak. Kendi memleketlerinde kalıp kendi ürettikleri hem ailelerine katkı sağlayacak hem de üretime destek olacaklar. İlerleyen dönemlerde sera projesinin devamı niteliğinde farklı tarımsal faaliyetlerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Siverek’e ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Proje kapsamında serada çalışan kadınlar emeklerinden dolayı Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve ekibine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim