BAŞKAN CANPOLAT: 31 MART AKŞAMI HALİLİYE’DEN ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEĞİZ BAŞKAN CANPOLAT: 31 MART AKŞAMI HALİLİYE’DEN ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEĞİZ

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezi’nde yapılan kongreye, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Toç-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Salih Şıtıl, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdulkadir Yabir, Bem-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Metin Aloğlu, Enerji Bir-Sen Gap Şube Başkanı Abdullah Karababa, Fakülte Dekanları, üniversite öğretim elemanları ile çalışanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeler ve misafirler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na ve üyeliklerine Büyükşehir Belediyesi Bşk. Vekili ve Memur-Sen eski il başkanı ve genel başkan yardımcısı Ahmet Kaytan, Abdullah Karababa, Salih Şıtıl ve Abdulkadir Yabir seçildi.

Program, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa 2 Nolu Üniversite Şubesi Başkanı Öğr.Gör. Mustafa Sami Çetin’in konuşmasıyla başladı. Şube Bşk. Vekili Doç.Dr. Abdullah Taştekin Faaliyet Raporunu; Şube denetleme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mahmut Kaya, Denetleme Kurulu Raporunu okudu. Her iki rapor genel kurulun bilgisine sunuldu ve kabul edildi.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur- Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun da, yapmış olduğu konuşmasında, gündemdeki çalışan sorunlarına değinerek, bunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti; seçilecek yönetime başarılar dileyerek, kongrenin hayırlı ve hayırlara vesile olmasını ifade etti.

“Siz alın terinin, emeğin sözcülerini, hak, emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini, ruh u canımla, bütün kalbimle selâmlıyorum” diyerek sözlerine başlayan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa 2 Nolu Üniversite Şube Başkanı Mustafa Sami Çetin; “Eylem ve söylemini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören Eğitim-Bir-Sen, insanımızın yoğun teveccühüyle dalga dalga büyüyerek 2011 yılında eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası; toplu görüşmeden yine yoğun çabalarının kazanımı olan toplu sözleşmeye geçilen süreç sonrasında, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur.

“Millet iradesinin yanında vesayetin karşısında olduk. Çok kısa zamanda ülkemizde normalleşme adımları atıldı. İnanç, düşünce ve yaşayış özgürlüğü başörtü yasağının kalkması üzerinden genelleşti. Sekiz yıllık zorunlu eğitim zulmüne de, katsayı engellemelerine de son verildi. Eğitim-Bir-Sen olarak, baskıya, ihanete, teslimiyetçiliğe bu topraklarda binyıldır kökleşmiş iz’anın, irfanın, imanın cesareti, direnciyle karşı koyduk.

“Bizi bugünlere taşıyan en önemli etken insan odaklı, hizmet odaklı, çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızdır. Bu topraklara olan aidiyetimiz, el ele vererek sorunların çözümü için dayanışma içinde olmamızdır. Bir hak varsa onu almak, çiğnenmiş bir hukuk varsa o mağduriyeti gidermek, eğitim çalışanlarının alın terinin karşılık bulması için mücadele etmek insanlığın faydasına olan her işte rol üstlenmektir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin şuurlu, cesur bilincinin kalesidir. Biz birlikte var, birlikte güçlüyüz. Bizi var eden gerçeklik bütün yerli, millî unsur ve kuvvetleriyle Türkiye’nin gerçekliğidir. Bizim amacımız, idealimiz, gücümüz, sesimiz, şarkımız, şiirimiz, destanımız, hayalimiz, gerçeğimiz Türkiye’dir.

“Bu büyük ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, milletin istikbali ve Allah’ın rızasından başka bir şey gözetmeyen azimli, sabırlı, vefakâr, fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. “Başta, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” diye haykıran kurucu ve dâimî genel başkanımız Mehmet Akif İnan Ağabey olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan başkanlarımıza ve mensuplarımıza Allah rahmet etsin, mekânları cennet olsun.

“Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, yıkma, bölme, parçalama, itme, ötekileştirme değil, birleştirme, kucaklama yürüyüşüdür. Tahrip etmeye değil, tamiredir yönümüz. Yürüyüşümüz, yapma, onarma, köprüler kurma, gönül alma, sevme, güvenme, kardeş olma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku bütün bir medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır.

“Yüreğinde bütün yeryüzü mazlumlarının hüznünü taşıyan sizler, siz dostlarımız, yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu da biliyoruz. Aynı şekilde her birimizin en az ülkemiz kadar geniş yüreğinden, yeryüzünün bütün ufuklarına umudun ışığı yayılıyor.

“Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız, üniversitemiz ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Memur Sen’e bağlı sendikaların, işkolu başkanları ve yönetimleri ile genel kurul toplantısına katılarak, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa 2 Nolu Şubesine destek verdiler

Saat 10.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi. Delegelerin oy verme işlemi tamamlandıktan sonra yapılan oy sayımında 71 oyun kullanıldığı seçimde Eğitim Bir Sen Şanlıurfa 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sami Çetin’in listesi, oyların tamamını aldı. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mustafa Sami ÇETİN (Şube Başkanı)

Abdullah TAŞTEKİN (Bşk.Vekili/Şube Sekreteri)

İsmail ALKIŞ (Bşk.Yrd. Teşkilatlanma)

Orhan KOCABEY (Bşk.Yrd. Mali İşler)

Mehmet Akif ERSOY (Bşk.Yrd. Basın ve İletişim)

Eyyüp YAŞAR.( Bşk.Yrd. Hukuk/Toplu Söz.)

Mehmet Azmi İSMAİLOĞLU (Bşk.Yrd. Eğitim/Sosyal İşler)

Editör: TE Bilisim