Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan 88 dönümlük ve 3 parselden oluşan arsaların satışını gerçekleştirdi. İlçe halkından gelen tüm tepkilere rağmen üzerinde depoların da bulunduğu arsalar kapalı zarf usulüyle 27 milyon TL’ye satıldı.

Ancak satışı yapılan arsalarla ilgili tartışmalar bitmek bilmedi. Satılan depo yeri ve içindeki malzemeler için şu anda 150 milyon TL’lik bir fiyattan bahsedildiğini dile getiren Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi İzzet Çiftçi, yeni bir depo kurmanın ne kadar maliyetli olacağını gündeme getirdi.

HALİLİYE’DE RAMAZAN KONSERLERİ BAŞLIYOR HALİLİYE’DE RAMAZAN KONSERLERİ BAŞLIYOR

‘KENDİ MALINDAN SATARAK KİRAYA MI TUTULDU?

Çiftçi, TMO’nun yeni bir depo kiralama girişimini de dile getirdi ve bunun nasıl karşılanacağını Tarım ve Hayvancılık Bakanı Vahit Kirişçi’yi etiketleyerek sordu. Söz konusu TMO’nun yeriyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Çiftçi, “Eyyübiye'deki TMO yeri 27 milyona satıldı. TMO bir depo kursa maliyeti ne kadar? Satılan depo yeri şimdi malzeme ve arsası ile beraber 150 milyondan bahsediyor. Merkezde şuan TMO satılan yer için bir depo yapacak mı? Kendi malından satarak kiraya mı tutuldu” ifadelerini kullandı. (URFAPUSULA)

Editör: TE Bilisim