BAŞKAN CANPOLAT: 31 MART AKŞAMI HALİLİYE’DEN ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEĞİZ BAŞKAN CANPOLAT: 31 MART AKŞAMI HALİLİYE’DEN ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEĞİZ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından ‘dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi’ açıklandı. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda ilk 500’e Türkiye’den üniversite giremezken, 500-3 bin arasına Türkiye’den 118 üniversitenin girdiği belirtildi. Harran Üniversitesi ise 2019 yılından bu yana 285 basamak yükselerek listede kendine 2 bin 4’üncü sırada yer buldu.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE KAÇINCI?

URAP'ın araştırması doğrultusunda ' dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi' arasında 2 bin 4'üncü olan Harran Üniversitesi, Türkiye'deki 118 üniversite arasında 54'üncü, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ise 44'üncü oldu.

'BU BAŞARI ÇALIŞMA RUHUYLA ORTAYA ÇIKMIŞTIR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kurduğumuz şemsiye grupları ile alanında uzman akademisyenlerimizle farklı dallarda çalışmalar başlattık. Üzerinde ısrarla durduğumuz ‘Proje yazma kültürü’, ‘Projen yoksa başkasının projesine mahkûmsun’, ‘Disiplinlerarası şemsiye ve ticariye uzanan girişimcilik projeleri’ meyvelerini vermeye başladı. Akademisyenlerin araştırma projelerini yaşam boyu sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak hocalarımıza destek olduk. Bu desteğimiz artarak devam edecektir. Dördüncü yılımızda üniversitemizin başarılı akademik gelişimi URAP verileri ile çok daha net gözlemlenebilir hale gelmiştir. Bu başarı hiç kuşkusuz eğitim, idari yapılanma ve sosyal faaliyetlerin yansımasının yanı sıra akademisyenlerimizin gayretleri ve birlikte çalışma ruhuyla ortaya çıkmıştır. Akademik başarımızın kurumsal bir işleyiş içinde kalıcı olması bundan sonra da öncelikli hedefimizdir. Bu vesile ile tüm çalışanlarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim