Yeniurfa Gazetesi muhabirine ulaşan bazı fırıncılar ve pideciler ‘’Devlet, ekmek fiyatlarına çok zam gelmesin diye Ocak ayı sonlarında TMO’yu devreye soktu. Ekmek üreten fırınlara tahsisli indirimli ekmeklik un temin ediliyordu. Savaş başlamadan öncesinde uygun fiyatla fırınlara un alabiliyorduk ama son zamanlarda fiyat artışları nedeniyle ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz.

ŞUANDA UNA ULAŞMAKTA ZORLUKLAR YAŞIYORUZ.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaştan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde 50 kilogram unun fiyatı 380 ile 400 TL arasında değişiyor. TMO’yu devreye girdiği zaman bize unu 240 TL den veriyorlardı. Şimdi ise 395 TL fiyat çekiyorlar. Birde una ulaşmakta zorluk yaşıyoruz.

Çuvalını 240 liradan almamız gereken unu çok daha yüksek fiyatlara bulmaya çalışıyoruz.

ODUN TONU YÜZDE YÜZ ARTTI!

Biz fırıncılar olarak yaktığımız odun fiyatları son gelen zamlardan sonra yüzde yüz artmış durumda. Şuanda odunun tonu 1.100 ile 1600 TL arasında değişiyor. Meşe odunu ise son yapılan zamlardan sonra 2.500 TL den alıyoruz.

BİZDE HAKLI OLARAK EKMEĞİ BU FİYATTA NASIL TUTACAĞIZ

Un satış yapan yerleri aradığımızda bize un yok diyorlar varsa da vermemek için ağırdan alıyorlar. Neredeyse her gün artan maliyetlere rağmen halkın ekmeğiyle oynamak istemiyoruz. Ama bu şartlarda nasıl ve ne kadar devam edebiliriz. Artan maliyetler belimizi büküyor bu yüzden bizde bu günlerde fırıncılar odasından bize gelecek olan zam haberini bekliyoruz’’ dediler.

Editör: TE Bilisim