Meclis Üyesi Hamza Tavas konuşmasında şunları kaydetti: “Enerji faturalarının insanların ödeyemeyeceği oranda arttığı hepimizin malumudur.
Elektrikte yüzde 221, tüpte yüzde 175, doğal gazda yüzde 141, sağlık ürünlerinde yüzde 909, ameliyat Ücretlerinde yüzde 170,ekmek yüzde 159,süt yüzde 153, Ayçiçek yağı yüzde 198, yumurta yüzde 180, tablette yüzde 402, bilgisayarda yüzde 231, Okul defter ve kitaplarında yüzde 159, servis, Ücretlerine yüzde 115, Araç fiyatlarında yüzde 420, kara ulaşımında yüzde 320, uçak biletlerinde yüzde 300, fiyat artışı olmuştur.
Ülkemizin yeni ekonomik modeli; yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve enflasyonla mücadele, cari açığın kapatılmasını öngören bir modeldir. Şimdiye kadar alınan sonuçlara göre bu ekonomik modelin küresel ve bölgesel savaşlardan dolayı başarıya ulaşmadığını görüyoruz. Sanayinin girdi maliyetleri nasıl arıyorsa, insanların yaşam ve temel ihtiyaç maliyetleri de öyle artıyor.
Gerçek enflasyon rakamı ise gıda enflasyonu rakamıdır. TÜFE yüzde 54 olarak görülse de gıda enflasyonu daha yüksektir. Esnaflarımız, çiftçilerimiz,  sanayicilerimiz ve emek yoğun sektör temsilcileri ve çalışanlar gün geçtikçe daha fazla ekonomik olarak olumsuz etkileniyorlar.
Eğitim bir toplumun geleceğinin en önemli girdi maliyetlerini kapsıyor. Eğitimde kreşten üniversiteye kadar bütün aşamaları paralı hale dönüştürülmüştür. Parası olan her türlü haktan yararlanırken, parası olmayanların mağduriyetleri ne olacak.
Her gün hayat pahalılığının arttığını hepimiz birebir yaşıyoruz. Bu rakamlarla insanlarımızın sokakta, markette, arabasına binerken, kira öderken, gerçekten durumun ne olduğunu görebiliyor.
Pandemi sürecinde Sağlık kurumları otellere dönüştürülmüş, gıda ile birlikte en yüksek zamlar sağlığa yapılmıştır.
Akaryakıt zamları cep yakmaya devam ediyor. İnsanlar artık arabalarının üzerine battaniye örtüyor. Son 10 günde yakıta gelen zamları ve yakıt kuyruklarını görüyoruz. Bunlarla ilgili bir düzenleme var mı? Yok.
İnsanlar artık eskisi gibi gözü kara düşünemiyor. Sadece kara kara düşünüyor. Uçak ve kara taşıtları kullanmak artık Iüks oldu. Vatandaş artık kara trenlerin vagonlarında seyahat etmeye başladı.
İktidarın görevi; halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak, yoksulu ve yoksulluğu ortadan kaldırmaktır.  Hükûmetin görevi sadakacı sayısını arttırmak değildir. Tam tersine sadakacıların sayısını azaltmaktır.
Ülkemizde ve dünyada savaşların ve kıtlıkların olmamasını, barışın, kardeşliğin ve her şeyin bol ve bereketli olmasını dilerim.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim