Uğur Tekstil Fabrika Çalışanı Ali Yalçın işçiler adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Dün fabrika önünde yaptığımız açıklamamızda yaşadıklarımızı anlattık. Kısaca bir kez daha hatırlatmak gerekirse, bizler 95 Uğur Tekstil işçisi olarak 18 Kasım Perşembe günü toplu halde bir kez daha işten atıldık. Fabrikamızın yeni müdürü ve yeni ortağı Servan Zenderlioğlu tarafından hem de jandarma zoruyla fabrikadan atıldık. Ve yine aynı gün Özak Tekstil’de bizim gibi DİSK Tekstil sendikasına üye olan ve öncesinden senelik izne gönderilen işçi arkadaşlarımız senelik izinleri bitince bir kez daha süresiz ücretsiz izne gönderildiler. Ve ne tesadüftür ki bütün bunlar Bölge Temsilcimiz Mehmet Türkmen’in görevden alındığının açıklandığı gün oldu.

DÜN SÖYLEDİKLERİMİZİ BİR KEZ TEKRAR EDİYORUZ

Örgütlenmeye başladığımız ilk günden bugüne kadar her zaman yanımızda olan Mehmet Türkmen’in  işçilerden habersiz, işçilerin onayı olmadan bir anlaşma yapılmasına karşı çıktığı için Disk Tekstil sendikasınin genel başkanı Kazım Doğan tarafından görevden alındığını öğrendik. Kazım Doğan’ın Mehmet Türkmen’e "sen işçileri çok fazla savunuyorsun, herseyi işçiye sorup onlar ile beraber karar alıyorsun" diyerek görevden alması tabiri caiz ise kendi temsilcisini satması anlamına geliyor. Çünkü patronumuz Hayri Uğur’un da Mehmet Türkmen’I istemediğini biliyoruz. Mehmet Türkmen’in görevden alındığının açıklandığı aynı gün biz işçiler jandarma zoruyla kapı dışarı ediliyoruz.

PATRONLA ANLAŞARAK GÖREVDEN ALDI

Evet yanlış duymadınız Disk Tekstil Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan kendi sendikasının temsilcisi olan Mehmet Türkmeni "işçilerin iradesi ve kararı ile hareket ettiğini söyleyerek ve patronla anlaşarak görevden aldı! Ve dün olduğu gibi bugün de sendikamızdan hiç bir yetkilinin burada olmaması, sendikaya üye yaklaşık 100 tane işçiyi sahipsiz bırakması Mehmet Türkmen’e yapılanları ve Mehmet Türkmen’le birlikte bizim de satıldığımızı onaylar nitelikte.

PATRON AĞZIYLA KONUŞUP, PATRONUNUZ NE DİYORSA ONU YAPIN DİYOR

Ve ne acıdır ki, fabrikayı örgütleyen ve mücadelemize başından beri önderlik eden bölge temsilcisi Mehmet Türkmen’in görevden alındığını işçilere patron açıklıyor. Fabrikada patron bizimle toplantı yaparak bu açıklamayı yapıyor ve hemen ardından toplantıdayken sendika merkezinden işçilere sms mesajıyla Türkmen’in görevden alındığı bilgisi geliyor. Düşünebiliyor musunuz, sendika bölge temsilcisinin görevden alındığını işçilere patron açıklıyor, patron isteğiyle sendika merkezi işçilere mesaj gönderiyor, üç gün öncesinde güvenlik görevlilerinin kapıdan içeri sokmadığı genel başkan vekili M. Ali Başak patronun isteği üzerine fabrikaya geliyor ve biz işçiler sendika yöneticimiz M.Ali Başak’la toplantıdayken, onunla tartışırken patronumuz Servan bey bizi bağırıp hakaret ederek kovuyor ve jandarma zoruyla dışarı attırıyor. Ve bütün bunlar olurken orda olan merkez yöneticimiz M. Ali Başak bu duruma hiçbir tepki göstermiyor ve sadece seyrediyor. Bizimle patron ağzıyla konuşup, patronunuz ne diyorsa onu yapın diyor.

NE YAZIK Kİ BUNA OLUMSUZ YANIT ALDIK

Geçen hafta işten atıldıktan sonra fabrika önünde direnişe başlama kararı aldık ve bu kararımızı bildirmek için Sendika genel başkan vekili ve genel başkanı arayıp bilgi vermek istedik. Genel başkan vekili M. Ali Başak telefonlarımızı açmadı, Genel Başkan Kazım Doğan’la konuştuk ve gelip yanımızda olmalarını bize sahip çıkıp öncülük etmelerini istedik. Ancak ne yazık ki buna olumsuz yanıt aldık. Aynı şekilde Özak işçisi arkadaşlar da geçen hafta fabrika önünde yaptıkları basın açıklamasından önce genel başkanı arayıp destek istediler. Aynı şekilde genel başkan kazım onlara da eyleme destek vermeyeceklerini söyledi.

PATRONLARA KARŞI DEĞİL, PATRONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPAN İHANETÇİ SARI SENDİKA

Yani kısacası önce Mehmet Türkmen’i görevden alan Disk Tekstil sendikası genel başkanı Kazım Doğan ve sendika genel merkezi tarafından resmen yüzüstü bırakıldık.

Ancak biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Özak Tekstil ve Uğur Tekstil işçileri olarak bu mücadele çok şey öğrendik. Öncelikle patronlara karşı haklarımız için birlik olup mücadele etmekten başka bir yol olmadığını öğrendik. Birlik olduğumuzda, örgütlü bir şekilde direndiğimizde kazanabileceğimizi öğrendik. Ama bir şey daha öğrendik, sadece patronlara karşı değil, patronlarla işbirliği yapan ihanetçi sarı sendika ağalarına karşı da birlik olup mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik. Sadece sendikalı olmak yetmez, işçilerin karar alıp işçilerin yönettiği gerçek işçi sendikacılığı için de mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik.

İŞÇİLER ÜZERİNDEKİ BU BASKININ SON BULMASINI VE İŞİMİZE GERİ DÖNÜP ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Buradan bir kez daha taleplerimizi dile getiriyoruz. Uğur Tekstil işverenine sesleniyoruz, jandarma tarafından fabrikadan zorla çıkarılan yaklaşık 100 tane işçinin tekrar işe alınması, içerde adil bir iş ortamının ve çalışma huzurunun oluşturulmasını istiyoruz. Biz içerde işçiler üzerindeki bu baskının son bulmasını ve işimize geri dönüp çalışmak istiyoruz. İşçilerin haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz Kabul edilip hepimiz tekrar işe alınıncaya kadar da mücadelemize ve direnişimize devam edeceğimizi ilan ediyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

İBRAHİM TAŞ

Editör: TE Bilisim