CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da Meslek Kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ziyaretlerine Şanlıurfa'da devam etti. Özel bir otelde muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bu toprakların su ile buluştuğunu düşünün bir kısmı buluştu, bir kısmı da buluşamadı.

İŞSİZ BİNLERCE GENCİMİZ VAR

Bereketin fışkırdığını hep beraber görürüz. Taşı sıksa suyunu çıkarak ama işsiz binlerce gencimiz var. Bu topraklarda hoyratlar içimize oturan derin açıları anlatır. Tarihi yerleri, Kültürü ve yemekleri ile Şanlıurfa bizim güzel kentlerimizden birisidir. Ceylanların üstene türkü yakılır Urfa’da. Genç bir nüfusu var. Gençlerin en yoğun olduğu birinci il Şanlıurfa Her ülke gençleri kendi ülkesinin geleceği olarak görür, gençler çalıştıkça ürettikçe, kazandıkça, düşüncelerini özgürce ifade ettikçe biliyorum Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramaz. Ama onlara o heyecanı yaşatmamız lazım. Onlara kızmamamız lazım. Her kesin hatası olur. Gençlikte ve sonra da hatalarımız oldu. Gençleri daha anlayış ile karşılamamız lazım. Burası aynı zamanda tarımında başkentidir.

BEREKETLİ TOPRAKLARI İLE ZİRAATINDA BAŞKENTİDİR BURASI

65 bin çiftçisi var ama çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 57 bin 401 çitçisi var. Türkiye’de ki pamuğun yüzde 32 sini tek başına üretiyor.  Kırmızı mercimeğin yüzde 32 sini tek taşına üretir. Şanlıurfa bu nedenle tarımın ve ziraatın başkentidir. Çok değerli bir mekândayız. Organik pamukta da Türkiye birincisi Çiftçiye soralım derdiniz var mı diye. Tarım stratejik bir sektördür. Evinizde eşyalarınız olmaya bilir ama yemek zorundasınız, evlatlarınızın karnını doyurmak zorundasınız. Hepimiz beslenmek zorundayız. Bu nedenle tarım sadece Türkiye’de değil bütün dünyada stratejiktir. Bütün dünya başka bir ülkeye el avuç açmayayım diye tarımdan çiftçiye özel bir destek verir. Üret kazan, sen kazanacaksın, sen üreteceksin, Türkiye’nin şanını şerefini arttıracağız. Örneğin yoksul ülkelere göndereceksin Biz üreteceğiz, biz kazanacağız. Bunun yapılması lazım. Şanlıurfa sadece kendisi için değil Türkiye içinde çok önemli bir kent öyle bakmamız lazım. İpekyol üzerinde Şanlıurfa iyi bir politika ile Ortadoğu’nun en önemli ticaret merkezi haline gelebilir. Böyle bir avantajı her zaman vardır. Olması da lazım. 2.5 milyon sulanmayan taşlı toprak var.

ÇİFTÇİNİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ ELEKTRİK

Faturaları ödeyemiyor. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun, Urfalılar bunu bir yere yazsınlar. Yerel yönetimler geldiğinde elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Az önce saydığım 2.5 milyonluk taşlı kullanılmayan araziyi güneş tarlaları ile donatacağız. Bu tarlalara çiftçiler ile birlikte yapacağız onlarda ortak olacaklar. Sisteme verecekler ayrıca ondan karda elde edecekler. Bu imkanları hayata geçirmek için önce bu toprakları ve ülkeyi sevmek lazım.” Dedi.

Editör: TE Bilisim