Fiziki imkansızlıklar içerisinde hem vatandaşlara hem de Suriyeli çocukların eğitim vermeye çalışan öğretmenlerimiz 50/ 60 kişilik sınıflarda eğitim vermektedir. Unutmamak gerekir ki Şanlıurfa en fazla göçmen çocuğun eğitim gördüğü illerin başında gelmektedir. Demek ki öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız öngörülenin çok üstünde bir caba içerisindedirler. İçlerinde kendi çocuklarına ailesine zaman ayıramayan öğretmenlerimiz olduğunu biliyoruz. Daha da ötesinde yoksulluktan dolayı eğitime ara vermek zorunda kalan bir o kadar da çocukların dertleriyle dertlenmektedirler. Gece gündüz demeden büyük bir çaba ve emek harcayan değerli öğretmenlerimiz ve il milli eğitim yöneticilerimize açıkçası çocuklarımızın geleceğine verdikleri destek için şükranlarımı sunmak isterim. Bir Bakan bile olsanız, üstelik bir akademisyen kimliğinizle eğitim camiamızın değerli öğretmenlerini tüm Türkiye kamuoyu önünde küçük düşürme ve onurlarını kırma hakkınızın olmadığını bilmeniz gerekir. İnsanların emeklerine saygınız yoksa bile en azından insanların şahsiyetiyle ve onurlarıyla oynanmaması gerektiğini bilmeniz gerekirdi. Bu vesile ile birkez daha değerli eğitim camiamıza teşekkürlerimizi sunmak isterim.

Öte yandan okulların fiziki yapısının iyileştirilmesi konusuna gelecek olursak, Bakanlık tarafından ayrılan ödeneklerle ilişkili bir durumdan bahsetmemiz gerekir. Sayın Bakan bey 20 yıllık Ak Parti iktidarının eğitim politikasının en azından Şanlıurfa’da başarısızlıkla sonuçlandığını tüm Türkiye kamuoyunda tescil etmiştir. Sormak lazım son 20 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Şanlırufa halkı büyük bir teveccühle Ak Partiye Şanlırufa’da yüksek bir oy ve vekil vermiştir. Demek oluyor ki Şanlıurfa’dan Meclis’e Ak Partiyi temsilen gönderilen vekillerimiz de eğitimin kalitesini artırmak yerine farklı işlerle iştigal etmiş ve zamanlarını harcamışlar. Aksi iddiaları varsa Bakan beye bir cevap vermelerini bekliyorum.

20 yıldır bizlerin yerelde sürekli dile getirdiği fiziki yetersizlikler, imkansızlıklar ve eğitim kalitesinin artırılması yönündeki talepler Ankara’dan neden duyulmamıştır. Gelecek Partisi olarak en kısa sürede Şanlıurfa’daki eğitimin içerisinde olduğu sorunlarla ilgili bir çalıştay düzenlemek için kolları sıvayacağımızı ifade etmek isterim. Sorunların üstünü eğitim camiasının değerli üyelerine hakaret etmek ve küçük düşürmeye çalışmak ile sağlanamaz. Aksine bilimsel çalışmalarla sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi gerekir.

Editör: TE Bilisim