Genel Başkan Yapıcıoğlu, Enerji anlanına yönelik yatırımların tamamlanmasına rağmen maalesef özelikle Siverek, Hilvan ve Viranşehir ilçelerin sınırları içerisindeki tarım arazilerinin sulanmasıyla ilgili projelerimiz henüz tamamlanmadığını, çiftçilerin sorun ve sıkıntı yaşadığını belirtti.

Özel bir mekanda basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Başkan Yapıcıoğlu, ziyaretler kapsamında kendilerine iletilen sorunları dile getirerek çözüm için yetkilere çağrıda bulundu. Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da çözüm bekleyen eğitim, tarım, GAP, mevsimlik tarım işçiliği ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Doğal olarak bu yıl geçen yıllara göre pamuk fiyatlarının düşük olmasından dolayı pamuk üreticilerin çok büyük bir sıkıntı çekti şikayetlerin yoğun olarak aktarıldı. Daha öncede farklı sebeplerle dile getirdik; mutlaka GAP Tarımsal sulama sistemlerinin bir an önce devreye alınmasını, bitirilmesini ve toprağın suyla buluşturulması gerekir. Biz burada bir kez daha hükümete çağrıda bulunuyoruz bir an önce lütfen bu projelerin ihalelerini yapın ve hayata geçmesi için hızlı adımların atılması gerekiyor. Siverek ilçemizde vatandaşların yoğun talebi, tekrar il olması. Biliyorsunuz Siverek eskiden bir vilayetken ilçe statüsüne düşürüldü. Yoğun talepler geldi bazıları biz il olmak istiyoruz, bazıları ise bizim hakkımız geri istiyoruz diye dile getirdiler.

Yine dile getirilen sorunlardan bir tanesi, kan hastası olan çocuklarımızın taze kana ihtiyaçları nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını kan için Gaziantep’e gittiklerini söylüyor vatandaşlarımızın neden buradan oraya gitsinler burada da kan merkezinin kurulması gerekiyor bu konuyu da burada dile getirmeyi bir vazife olarak görüyorum.

Gaziantep’e kadar gelecek olan hızlı trenin neden Şanlıurfa’ya uğramadığını sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor Urfa’nın da böyle bir talebi var hata hızlı trenin burada Mekke’ye doğru, Medine’ye doğru döşenecek bir hızlı trenin çok ciddi bir destinasyon haline getireceği mümkün.

VALİ ŞILDAK: AKİF'İ ANLAMAK CUMHURİYETİ ANLAMAKTIR VALİ ŞILDAK: AKİF'İ ANLAMAK CUMHURİYETİ ANLAMAKTIR

Şanlıurfa’da mevsimlik işçi olarak Anadolu’nun farklı farklı kentlerine gidip orada mevsimlik işçi olarak çalışan 350-400 bin Urfalının sesi olmak için şehir şehir dolaşıp bunu raporlaştırıp kamuoyuna paylaştı eğer GAP projesinin sulama ayağı tamamlanırsa bu işçilerin hiç biri gitmeyecek.”

Editör: TE Bilisim