Şanlıurfa’da “haklarımız için alanlardayız” diyen sağlık çalışanları, mevcut uygulamalara karşı bir günlük iş bırakma eylemi başlattıklarını duyurdu. Yeterli kadro açılmadığı için iş yükünü fazla olduğunu savunan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi üyeleri, “Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi” talebinde bulundu.

Maaşlarla ilgili son düzenlemeyi adil bulmadıklarını söyleyen sağlıkçılar eylem yaptı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan SES Şanlıurfa Şubesi üyeleri, “Tüm sağlık emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde sabit tek maaş istiyoruz” yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan SES Sendikası Şanlıurfa Şubesi Üniversite Hastanesi İşyeri Temsilcisi Yakup Çekin, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yılladır “sağlıkta dönüşüm” adı ile ifade edilen, halk ve emekçiler lehine olmayan uygulamalara karşı alanlardayız” dedi.

Çekin, “Yeterli kadro açılmaması nedeniyle; hemşire başta olmak üzere yüzbinlerce personel açığından kaynaklanan artan iş yükü ve angarya çalışma ve çok sayıda yeni mezun sağlıkçının işsiz olması, pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren yüzlerce ve enfekte olan yüzbinlerce sağlık emekçisi olmasına rağmen COVID-19’un meslek hastalığı sayılmaması” gibi birçok sorun yaşadıklarını ifade etti.

Sağlıkçıların yaşadığı sorunlar nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten Çekin, taleplerinin şunlar olduğunu söyledi: Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi, Covid-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve yıpranma payı… Bugün bunlar için iş bıraktık ve alanlardayız. Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.” Denildi.

Editör: TE Bilisim