Karaköprü Belediyesi ilçeye Şanlıurfa’nın en büyük Türk Bayrağı’nı dikti. 55 metre uzunluğundaki direkte göndere çekilen 160 metrekarelik al bayrak ilçenin en yüksek konumlarından olan Doğukent Mahallesindeki yaşam parkta bulunuyor.

Şanlı bayrağı göndere çekme törenine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçede Şanlıurfa’nın en büyük bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli şunları söyledi: “Bayrak, bir ülkenin bağımsızlığının simgesidir. Türk bayrağının ise rengini şehitlerin kanından alması vatan için ayrıca kutsal bir anlam taşımaktadır. Yani bu bayrak alelade bir kumaş parçası değildir. Ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığını temsil etmesi açısından önemli ve güçlü bir anlam teşkil eder.

Tarihimiz boyunca sancaklarımız her zaman baş üstünde tutuldu ve uğrunda nice cenkler verildi. Bin yıl önce ecdadımız nasıl bunun mücadelesini verdiyse, 15 Temmuz’da milletimiz hainlerin karşısında dimdik durdu. Güvenlik güçlerimiz de aynı duygu ve inançla her daim bu vatanın bağımsızlığı, bayrağımızın böyle hürce dalgalanması için canını öne sürerek vatan savunması yapıyor. Allah tüm güvenlik güçlerimizden razı olsun, onların yardımcısı olsun.

İşte biz de ilçemiz üzerinde bayrağımızın asaleti ve gölgesi olsun, şehitlerimize selam olsun diye bu şanlı bayrağı burada göndere çekiyoruz, inşallah her zaman da burada dalgalanacaktır.

Dev bayrağımız Karaköprü’müze ve Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun, Allah burada ve ülkemizin her yerinde şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını nasip etsin.”

Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu ise bizim bayrağımızın çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekerek, “Karaköprü’de hâkim tepede oluşu ve büyüklüğüyle ilçeye yakışır bir bayrak kazandırıldı. Bu anlamda bayrağı ilçemize kazandıran Karaköprü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan istiklal marşı ile şanlı Türk Bayrağı göndere çekilirken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli günün anısında Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu ve emeği geçenlere Kuran’ı Kerim ve bayrak hediye etti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim