Şanlıurfa mutfağının en seçkin yemeklerini ve pastalarını yapmayı çok seven Semra Yetim, ailesinin ve hemşehrilerinin de teşvikiyle tüm hünerlerini Instagram’da sergilemeyi sürdürüyor.

Ailesinin desteğiyle yıllar önce Instagram’da @semra yetim ismiyle bir hesap açan Semra Yetim yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Sosyal medyadan verdiği yemek ve pasta tarifleri ilgiyle takip edilen Semra Yetim 'in  Youtube kanalını da binlerce görüntülenme alıyor.

44 BİN TAKİPÇİSİ VAR

Şanlıurfa mutfağının en leziz yemeklerini, pastalarını, tatlılarını ve hamur işlerini @semra yetim  isimli Instagram ve Youtube kanalında tüm detaylarıyla videolu olarak anlatan ve yapımını gösteren Semra Yetim  ilgi ve başarısı tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfa’da doğup büyüyen Yetim verdiği yemek ve pasta tarifleriyle sosyal medyada mavi tık almayı hedefliyor.

Sosyal medyada çok yoğun ilgi görmesini ve kısa sürede 44 bin takipçiye ulaşmasının nedenini şöyle açıkladı:

“Kısa sürede bu kadar ilgi görmemim nedeni verdiğim Şanlıurfamızın yöresel lezzetlerinin tariflerini kolay olması. Yemek tariflerinde püf noktasını detaylı bir şekilde anlatıyorum.

Şanlıurfamızın yemek tariflerini anlaşılır bir şekilde video eşliğinde paylaşıyorum. Yemek, pasta, hamur işi ve tatlı tariflerini kendi mutfağımda yapıyorum ’

TÜM DÜNYADAN VE HER YAŞTAN TAKİPÇİSİ VAR

@semra yetim Instagram sayfası ve Youtube kanalı için tarif ve video hazırlamak için saat harcadığını ifade eden Semra Yetim, bunun yanı sıra takipçilerden gelen yorum ve soruları da cevaplamaya çalışıyor.

En büyük destekçisinin ailesi ve Şanlıurfalıların olduğunu dile getiren hamarat aşçı Yetim , her yaştan takipçisi olduğunu belirten Yetim, Şanlıurfalı takipçilerim daha çok boranı, yumurtalı köfte, şıllık tatlısı , külünçe , peynirli katmer tariflerini paylaşımını rica ediyor.’’ diye konuştu.

Aslen Şanlıurfalı olan 6 çocuklu ailenin en büyüğü olan Semra Yetim'in yemek hikayesi çocukluktan geliyor.Restoran sahibi bir babası güzel yemek yapan bir annesinin olduğunu söyleyen Yetim'in mutfakla tanışması 10 yaşında olmuş .

Urfa kültürüne ait yemekleri gün yüzüne çıkarmak için sosyal medya üzerinden elinden geldiğince Urfa mutfağını tüm dünyaya tanıtmaya çalıştığını söyledi.

 Şanlıurfa mutfağını ve yemeklerini gönüllü olarak tanıtan  Semra Yetim " Geleneksel Urfa Mutfağı " adı altında bir yemek kitabı hazırlamak hayalleri içinde olduğunu ifade etti.

Ailesinin en büyük destekçisinin olduğunu söyleyen Yetim , tariflerini yabancı dillere de çevirmeyi düşündüğünü Fransa, Almanya, Azerbeycan ve Irak halkından çok yoğun bir talep olduğunu ifade etti.

Z kuşağının beslenmesinde en büyük sorumluluğun ailenin üzerinde olduğunu

anlatan Yetim ailelerin gençleri ev yemeklerine yönlendirmesi tavsiyesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim