Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren hurdacılarda denetimde bulunarak uyarıda bulundu.

İşyeri sahiplerine çalınan ya da zarar verilen kamu mallarını satın almanın suç olduğunu hatırlatan zabıta ekipleri, tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Tekrarında ise iş yerinin süresiz olarak kapatılacağını belirten ekipler, şüpheli durumlarda güvenlik güçlerine bilgi verilmesini istedi.

Konuyla ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Son dönemlerde kamu malına yönelik artan hırsızlık ve zarar verme konusunda ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren hurdacı esnafını bilgilendirdi. Esnaflarımızın yaşanacak olumsuzlardan sorumlu olmaması amacıyla şüpheli durumlarda ne yapması gerektiği konusunda bilgi verildi.”

Kamu mallarının korunmasının öneminin anlatıldığı açıklamada, “Gerek park ve bahçelerde gerekse diğer alanlardaki malzemeler, tüm mahalle sakinlerinin faydalanması amacıyla indirilmiştir. Lütfen bu malzemeleri koruyalım, zarar veren şüphelileri de güvenlik güçlerine bildirelim.” denildi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim