Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla ilçede faaliyet yürüten fırın, pastane ve unlu mamulleri imalathanelerinde denetim gerçekleştirdi. Ekipler, gıda satışı yapan iş yerlerinde eksik gramaj kontrolü yaparken vatandaş sağlığının korunmasına yönelik iş yerlerinin hijyen koşullarına uygunluğunu denetledi. Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayı öncesi vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi için işletmeleri denetlerken denetimlerin Ramazan ayında da sürdüreceği bildirildi.

Denetimlerde 9 fırına eksik gramaj nedeniyle 4 iş yeri hakkında ise hijyen kurallarına aykırı davrandığı için yasal işlem yapıldı. Rutin denetimlerin yanı sıra yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla denetimleri sıklaştırdığını belirten Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, halk sağlığını öncelediklerini söyledi. İlçemizde gıda üretimi yapan işletmeleri denetlediklerini dile getiren Gümüştaş, “Ramazan ayı öncesi de bu ayda yoğun çalışan fırın, pastane gibi işletmelere denetimler yapıyoruz.

Ekiplerimiz denetimlerde yönetmeliklere aykırı davranan 13 iş yeri hakkında yasal başlattı. Hijyene ve fiyat etiketi konusuna dikkat eden esnaflarımıza vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı gıda tüketimi için ekiplerimiz Ramazan ayında da sürekli sahada olacaklar.” dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim