Müjdeyi Kaymakam ve Belediye Başkan V.Kenan Aktaş verdi. Suruç'un enerji sorununu yakından takip ettiklerini belirten Başkan V.Aktaş DEDAŞ’ın Suruç merkezi ile kırsal mahallerine kesintisiz enerji verilebilmesi için enerji hatlarını güçlendirme çalışmalarına başladığını vurguladı.

Başkan V.Aktaş açıklamasında "Enerji kesintilerinin yaşandığı ilçe merkezinin bir kısmı ve Aligör mahallesinde güçlendirme çalışması yapılacak.

Vatandaşlarımız kış aylarını yaşadığımız bu süreçte rahat edecek ve enerji noktasında sıkıntı yaşamayacak, DEDAŞ ile sürekli görüşme halindeyiz vatandaşlarımızdan gelen talepleri yerinde değerlendiriyoruz, çözümü noktasında gereğini yapıyoruz ilçede yapılacak olan enerji yatırımları ile beraber enerji noktasında sıkıntı yaşanmayacak arızalar en asgari seviyeye düşecek " dedi.

Öte yandan Enerji hatlarını güçlendirmek için kolları sıvayan Şanlıurfa Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Suruç ilçesinde olan yatırımlarda 2 adet 1250, 2 Adet 1000, 2 adet 630 olmak üzere 6 adet toplamda 5.760 KWA gücünde trafo tesisinin yapılacağını belirtti.

Yetkililerinden alınan bilgiye göre " İlçenin gelişiminden dolayı enerjiye olan ihtiyacın artması, Enerji hatlarının güçlendirilmesi sebebiyle montajı yapılacak olan trafolarla ilçenin Elektrik Enerjisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı ve enerji kesintilerinin ciddi ölçüde azalacağı ifade edilerek, Enerji hatlarının güçlendirmesiyle beraber özellikle kırsal bölgelerde şirket tarafından yapılan planlı bakım ve onarım çalışmalarında arızaların fazla olduğu bölgelerde ciddi derecede düşüşlerin olduğu gözlenmiştir " denildi.

Editör: TE Bilisim