23. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Cemal Yazar, Şanlıurfa’da yaşayan engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Engelli Bireyler’den oluşan bir grup öğrenciyi, ŞUTSO Mart ayı olağan Meclis Toplantısı’na davet etti. ŞUTSO Meclis Üyeleriyle bir araya gelen öğrenciler, Şanlıurfa’daki Rehberlik Araştırma Merkezi’nin (RAM) engelli bireylere yönelik keyfi uygulamaları ve sorunlarının çözümü için ŞUTSO’dan destek istedi.


ŞUTSO Meclisi’nde talep ve beklentilerini paylaşan öğrenciler; RAM’larda erken tanı, erken eğitim ve eğitimde süreklilik ilkesiyle bağdaşmayan kararların verildiğini, Devlet Hastanesi’nden alınan tam teşekküllü dünyanın her yerinde geçerli olan sağlık raporları görmezden gelinerek keyfi kararlar alındığını böylece eğitim haklarının engellendiğini dile getirdiler. 

Eyyübiye’de AK Parti’ye Büyük Katılımlar Devam Ediyor Eyyübiye’de AK Parti’ye Büyük Katılımlar Devam Ediyor


Konuyla ilgili olarak ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve Meclis Başkanı Altun, engelli bireylerin mevcut sorunlarının bertaraf edilmesi için ilgili kurumlarda girişimde bulunacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim