Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl Yerleşkesi civarında yer alan Şanlıurfa Kalesinde arkeolojik kazı çalışmalarının başladığı 2019 yılından bu yana ziyaretçilerin güvenliği nedeniyle alan ziyarete kapatıldı.

YILLAR GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN BİTMEDİ

Şanlıurfa ve Eyyübiye belediyelerinin desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin katkısıyla kalede kazı çalışması başlamasının ardından yıllar geçmesine rağmen halen bitmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

TURİZM SEZONU AÇILMAK ÜZERE KALE ZİYARETE AÇILMALIDIR

Mimar ve Köşe Yazarı Bahattin Çelik, Yıllardır turizme kapalı olan Urfa kalesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: “Urfa’nın turizm konusunda en önemli noktalarından biri olan URFA KALESİ 2019’dan bu yana ziyaretçilere kapalı. Arkeolojik çalışma denilerek kapatıldı. Yıllardır herhangi bir ilerleme olmadı mı? Yaz turizm sezonu açılmak üzere bir an önce kale ziyarete açılmalıdır.” Dedi.

BİR KISMI 2013’TE YIKILMIŞTI

Yaklaşık 1200 yıllık olduğu belirtilen Şanlıurfa Kalesi’nin giriş kapısına yakın olan duvarın bir kısmı 2013’te yıkılmış, duvarın yıkılmasının ardından restore çalışmaları başlamıştı. Yıkılan duvarın altında açılan oda şeklindeki mekanda sikke ve güllelere rastlanmıştı.

Editör: TE Bilisim