Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; hastanemize gelen genç hastanın doğuştan tek böbrekli olduğu ve hastanın at tepmesi sonucu  böbreğinde meydana gelen yırtılma sonucunda karın içerisinde hayati tehlike oluşturduğunu ve bunun sonucunda  kanama olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya,  "Yapılan kontrol ve tetkikler sonucunda karın içi kanamasının olduğu tespit ettik ve hastayı Üroloji ve Girişimsel Radyoloji ekibi olarak kabul ettik.

Böbreği ortadan yırtılan hastayı kapalı yöntemle sağ kasığında bir iğne girişiyle kanayan yerine giden damarlar sadece yarım saat içerisinde kapatıldı.” diye konuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi  Veysel Kaya, hastanın taburcu olduktan sonra kontrole geldiğini ve böbrek değerleri ile kan değerlerinin normal olduğunu belirterek, “Hastamızın sağlığına ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde kavuşmasına sevindik. Hastanemizin Üroloji ve Girişimsel Radyoloji ekibi olarak kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Doç.Dr. Ahmet GÜZELÇİÇEK ise yaptığı açıklamada; “Alanında uzman ve çok başarılı doktor arkadaşlarımız aramıza katıldı. Hastanemizin Üroloji ve Girişimsel Radyoloji ekibine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak hastalarımızı sevk etmeden tüm tedavi ve ameliyatlarını yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim