Şanlıurfa’nın sorunlarının istişare edildiği sohbet toplantısına, Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Baraj Gazetesi yetkilisi Mehmet Ağaslan, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı ve Şanlıurfa Gazetesi yetkilisi Kamil Güler, GAP Gündemi Gazetesi yetkilisi Veysel Polat, Urfa Değişim Gazetesi yetkilisi Mahmut Kakız, Yeni Urfa Gazetesi yetkilisi Mehmet Canbeyli, DHA Şanlıurfa Temsilcisi Ali Leylak, Baraj Gazetesi köşe yazarı Yusuf Aktaşoğlu, Şanlıurfaspor eski yöneticisi Duru TV eski sahibi iş adamı Kemal Süt, Yazar ve Gazeteci Abdullah Aslan, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şubesi çalışanları Kenan Beyazbal, Tuncay Oğuz, Cemal Furkan Özdemir, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Akdağ ve önceki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Sohbet toplantısında ihalelerin şeffaf yapılması için doğrudan temin ihalelerinin amacı doğrultusunda gerçekleştirilmesi, icra ilanlarının geniş kesimlere duyurularak katılımın sağlanması için mutlaka resmi ilan olarak yayınlanmasının önemi, en genç nüfusa sahip Şanlıurfa’da geleceğimiz olan gençlerin spora yönelmesi için yapılan çalışmaların desteklenmesi ve teşvik edilmesi, Şanlıurfalı gençlerin profesyonel liglerde mücadele etmesi için izlenmesi gereken yol haritası ve Şanlıurfaspor konuşuldu. Vücut geliştirme ve Bilek Güreş sporlarına ilginin artırılması için yerel medyanın geniş kesimlere duyurulması, futbol dışında diğer spor dallarının yaygınlaştırılması ve ilginin artırılması konusunda katılımcılar görüşlerini bildirdiler.

ÇİFTÇİ, “ŞANLIURFASPOR HERKESİN TAKIMI OLMALIDIR”

Şanlıurfa’da medya ve sporun konuşulduğu sohbet toplantısında Şanlıurfaspor ile ilgili görüşlerini açıklayan Şanlıurfa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfaspor şehrimizin en önemli markasıdır, bu markaya sahip çıkmak her Şanlıurfalının asli görevi olmalıdır. Belediye Başkanlığı dönemimde Şanlıurfaspor ile ilgili fikirlerimi beyan etmiştim, Şanlıurfaspor’un mevcut delege yapısından kurtulup mutlaka içinde siyasiler, bürokratlar, eski futbolcular, STK’lar, medya mensupları, taraftarların bulunduğu 20 bin kişilik bir delege yapısına ulaştırılması gerekiyor. Bu delege yapısını oluşturduktan sonra Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ilimizde neden futbolcu yetişmediği iyice irdelenmeli ve bununla ilgili yapılan araştırmaların ardından atılacak olan somut adımlarla kendi öz kaynaklarımızdan faydalanmalıyız. Bu iki olayı başarırsak inanıyorum ki Şehrimizin markası Türkiye’nin markası haline gelir.” Dedi.

KARA, “URFA BASININI DAHA İYİ YERLERE TAŞIMALIYIZ”

Sohbet toplantısına katılan Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara, toplantı ile ilgili olarak, “Urfa’mızın çok kıymetli yöneticileri ve basın temsilcileriyle yapmış olduğumuz oda görüşmesinde günümüz sıkıntılarını ve sorunlarını istişare etmek bunlara dert ederek çözüm bulmak, fikirler sunmak kıymetli ve değerlidir. Fikir ve düşünceler tohum gibidir, Yeşerir büyür olgunlaşır. Bu görüşmelerimiz Urfa' mızı ve basınımızı daha iyi nasıl ileriye taşıyabiliriz içindir.” Dedi.

AĞASLAN, “ŞANLIURFASPOR KONUSUNDA URFANIN YEKVÜCUT OLMASI GEREKİYOR”

Toplantıda Şanlıurfa basını ve sporun sorunlarının konuşulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Baraj Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ağaslan, “Eski belediye başkanımız Sayın Nihat Çiftçi’nin Şanlıurfaspor ile ilgili delege yapısı ile ilgili olarak fikirlerinin altına imzamı atarım. Sadece Şanlıurfaspor konusunda değil Şanlıurfa’nın tüm sorunları ile ilgili olarak ne zaman yekvücut olursak o zaman imrendiğimiz şehirleri rahatlıkla yakalayabilir hatta onları geçebiliriz. İlimizin bütün sorunlarında benlik olayına girmeden biz olup, hangi konuda olursa olsun yetkiyi işin ehline vermeliyiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim