Taksiciler dernek başkanlığı bünyesinden faaliyet yürüten, 600 yakın taksici Balıklıgöl havasında toplanarak şehirde konvoy oluşturarak korna sesleri ile büyükşehir belediyesi önüne kadar geldiler. Taksiciler Şanlıurfa’da son zamanlarda taksi durak yerlerinin değişmesi ve Şanlıurfa’daki taksimetre açılış ücretinin düşük olması sebebi ile tepkilerini büyükşehir belediyesi önünde eylem yaparak dile getirdiler.

Burada toplanan taksiciler esnafı büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ‘‘Başkan istifa’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. Taksiciler sorunlarını bir an önce sorunlarının çözülmesini istediler.

Artan dolar kuru sebebiyle her şeye zam gelmesinin ardından sıkıntı yaşayan sektörlerden biri de taksiciler oldu.

Şanlıurfa’nın çeşitli yerlerinden toplanan yüzlerce taksici konvoy halinde belediye binası önüne gelerek eylem yaptı.

Eylem nedeniyle polis tarafından geniş güvenlik önlemi de alındı.

Taksiciler adına belediye binası önünde basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ticari Taksiciler Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Kabak, "Taksimetrenin açılış tutarı ile KM başına attığı miktarın düzenlenmesi ile biraz da olsa yoluna giren fiyatlar vatandaşları az da olsa rahatlatmışken bu düzenleme Şanlıurfa’da yapılmadı. Urfalı taksici esnafı konu hakkında düzenleme yapmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e tepki gösterdi. Başkan bizimle ilgilenmiyor” diyen taksiciler taksimetrelerde yapılmayan düzenlemeden dolayı protesto yaptılar. Mazotun, Benzinin, LPG’nin fiyatın artışı taksici esnafımızı mağdur etmekte. Akaryakıt bu kadar yüksekken açılış 5 TL Olup 100 m’de 50 kuruş atması Şanlıurfa taksici esnafımızı çok büyük mağdur etmekte. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde taksimetre ayarı yapılmışken Şanlıurfa’mızda yapılmamaktadır. Belediye başkanı taksici esnafından ne kötülük görmüştür de taksici esnafına sırtını dönüyor.” Dedi.

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan protestodan sonra içlerinden sözcü seçen esnaf Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı ile görüştükten sonra sessizce dağıldılar.

TAKSİCİ ESNAFININ TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLENİLDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Ürün, Taksici esnafının talep ve önerilerini dinledi. Ürün, taleplerin çözümü konusunda alınan notların Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e aktarılacağını belirtti. Belediye binasında gerçekleşen görüşmede belediye yetkilileri ile taksici esnafı arasında yeni bir konsorsiyum oluşturularak talep ve önerilerin gerçekleşmesi için çalışma başlatılacak. Görüşmede Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Ürün, taksici esnafının talep ve önerilerini dinleyerek not aldı. 

Editör: TE Bilisim