2- 5 Haziran tarihlerinde İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenecek Şanlıurfa İl Tanıtım Günleri için şimdiden hazırlıklar başladı. Merkezi Ankara'da bulunan İstanbul Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin girişimleri sonucunda İs tarafından yönetim kurulu ve üyelerinin katılımıyla bu sabah Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da düzenlenecek olan tanıtım günlerinin yapılacağı basınla paylaşıldı.

Özel bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek, Mimarlar Odası Şube Başkan Yardımcısı Deniz Demir, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Niyazi Kocadağ, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ve STK temsilcileri, İstanbul Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Adnan Şansal ve yönetim kurulu üyeleri işadamları ve basın mensupları katıldı.

“Biz Türkiye’yiz!”

Çok eski çağlardan günümüze kadar birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olan Şanlıurfa bu sene “Birlik” teması ile ses getirecek. Şanlıurfa’nın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini üretim değerlerini, inanç turizmini Şanlıurfa Balıklı göl, tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan ‘’Göbekllitepe’’ suya ve zamana direnen şehir ‘’Halfeti’’ ve diğer kültürel değerlerini tanıtmayı hedefleyen “İstanbul’da 1.Şanlıurfa Tanıtım Günleri”, aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da hedefliyor. İstanbul Şanlı Urfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilkini düzenleyeceği Şanlıurfa’nın Şanlıurfalı olmanın dokusunda yer alan “Birlik” temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle organizasyonun sloganı da “Biz Türkiye’yiz!” olarak belirlendi.

Aynı zamanda gastronomisiyle de öne çıkan hem İstanbulluların hem de İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalı hemşerilerimizin özlediği, "İstanbul'da Şanlıurfa Tanıtım Günleri" organizasyonunda tamamen Şanlıurfalı esnaflarımızın ürünlerinin yer alacağı stantlar, Şanlıurfa’nın sanat sembollerinden biri haline gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘’Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’’ , yerel sanatçı konserleri, çiğköfte şöleninin yanı sıra Şanlıurfa’nın bütün lezzetleri bulunacak. Bunun yanında zanaatkarları, tarım ve gıda üreticileri, kültür turizmi, sanayi şirketleri ve STK'lar da yer alacak.

Birlikte Üretilecek

Geleneksel el yapımı ürünlerin daha çok ilgi çektiği günümüzde, Şanlıurfa’nın kültürünü yansıtan zanaatlar, özel bir alanda yer alacak olan “Şanlıurfa El Sanatları Workshop” bölümü ile 4 gün süresince katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak üretilecek ve sergilenecek.

Özlenen Lezzetler İstanbul’da

Dünyanın en güzel mutfaklarından biri olma özelliğinde olan Şanlıurfa mutfağının çiğköftesi, ciğer kebabı, lahmacunu, içli köftesi, künefesi, baklavası, fıstığı, salça ve baharatlarıyla özlenen lezzetleri de İstanbullularla buluşacak.

Editör: TE Bilisim