Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Mustafa Niyazi Yanmaz'ın tek liste ile aday olduğu kongreye Genel Başkan Temel Karamollaoğlu da katıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Refah Partisi eski milletvekili Ahmet Kırvar, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, İYİ Parti İl Başkanı Fedai Çakmaklı, AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Müfit Yetkin, DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, AK Parti İl Başkan Vekili Ali Delioğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat, Anavatan Partisi İl Başkanı Halil Aslan ve çok sayıda partili katıldı.

ŞANLIURFA, MİLLİ GÖRÜŞÜN KALESİYDİ, İNŞALLAH YİNE ÖYLE OLACAK

Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı M. Niyazi Yanmaz da, yaptığı konuşmasında AK Parti’yi sert dille eleştirerek, “Keşke zamanında stadyumlar yapmak yerine fabrikalar kurulsaydı da ekonomi bu kadar kötü olmasaydı. Şanlıurfa, Milli Görüşün kalesiydi, inşallah yine öyle olacak” dedi.

SULAMADA SIKINTI ÇEKİYORUZ

Sonrasında konuşma yapan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu’da kuraklık giderek önemli bir mesafe haline geldi. Bazı göllerimiz kurudu. Sulamada sıkıntı çekiyoruz. Şanlıurfa tarımda en önemli illerimizden bir tanesi ama birçok problemlerle karşı karşıya kaldıklarına şahitlik ediyorum. Bunların hepsinin çözülmesi gerekiyor. Güçlü olmayan bir ülke etkili olamaz. Türkiye eğer dünya politikasında bir takım etkileri gerçekleştirmek istiyorsa güçlü bir ülke haline gelmek zorunda. Güçlenecek. Biz bütün insanların saadeti için çalışan bir yapıya sahibiz. Özellikle Saadet partisi, milli görüş olarak bunu söylüyorum.Bu bir anlayış, bir inanç meselesidir. Biz bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz. Bunun için öncelikle bizim ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmemiz lazım. Bunun için kendimizle barışmalıyız.

ŞENYAŞAR AİLESİYLE GÖRÜŞTÜM

Bu durumu gördüğümüzde içimiz parçalanıyor. Zalimlere karşı seni yalnız bırakır. Böyle bir yerde huzur olur mu? Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Adalet mazlumun yerinde olması gerekir.

GÜÇLÜ ÜLKE OLDUĞUMUZ ZAMAN KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMAZ

Türkiye, dışarıya muhtaç olmamalı. İhtiyacı olan her şeyi yeri geldiği zaman kendisi üretebilecek. Biz ihracat da ithalat da yapacağız ama kendi malını bize satanların esiri haline gelmeyeceğiz. Onlara mahkûm olursak bize dikta ettirirler. Güçlü ülke olduğumuz zaman kimse aç ve açıkta kalmaz.

ERBAKAN HOCAMIZ, OLMAYACAK DENİLEN İŞLERİ BAŞARDI

Bizde işsizlik var. TÜİK başka rakam, sendikalar başka rakamları telaffuz ediyor. Ama bir gerçek var ülkemizde işsizlik var. Toplu sözleşmeler açlık sınırında yapılıyor. Böyle bir mantık olamaz. Niye geçim sıkıntısı çekmeyecek ücreti vermeyelim. Herkes geçinebileceği bir kadar ücret almalı. Çalışan insanın cebine bütün ihtiyacını karşılayacağı kadar ücretini vereceksin. Bu durum piyasayı canlandırır. Bu sayede topyekun kalkınırız. 10 yıl sonra bakarsınız Türkiye’de işsiz insan yok. Doğru adım atılırsa en geç 10 yılda nerelere varılacağını söylüyorum. Bunu kim başarır? Milli görüşçüler başarır. Bunu örneğini geçmişte gördük. Erbakan hocamız, olmayacak denilen işleri başardı.

Ülkemizde sanayiye ve tarıma önem verilmeli. DEDAŞ haksız faturalarla faturasını ödemeye çalışan iş adamlarımızı bezdirdi. Bir kayıp kaçak bedeli var. Hükümet bunun için DEDAŞ’ı öne çıkardı. Bu zulümdür, böyle bir mantık olamaz. Bunların değişmesi lazım.” Dedi.

 Yapılan konuşmalar sonrasında üyelerin katılımı ile kongreye gidildi. Yapılan kongrede Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa İl Başkanı Mevcut Başkan Mustafa Niyazi Yanmaz tüm üyelerin oyunu alarak yeniden il başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilisim