Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli personele yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet içi Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen merkezi hizmet içi eğitim faaliyetleri bu kapsamda Şanlıurfa’da yıldan fazla zamandır uygulanmasına rağmen;yeni gelen İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un uygulamaya sıcak bakmadığı, bazı milletvekillerinde, desteğinin aldığı iddia ediliyor.

Oysaki Hizmet içi Eğitim kapsamında ayda 400 yakın öğretmen Urfa’ya geliyor; bu öğretmenler Eğitim dışındaki zamanlarını, Urfanın tarihi ve turizm yerlerini gezerek geçirmekte.

Buda Urfanın turizm ve tanıtımına ciddi anlamda katkı sunuyor.

İddaya göre; Hizmet içi Eğitim kapsamında Urfa gelen Öğretmenler için Konuklama sorun olarak öne sürülüyor. Oysaki sadece Urfada mevcut Öğretmen Evinin kapasitesi ağırlama ve konaklama için yeterli. Öğretmenlerin ulaşım ve konaklanmasını daha rahatlamak için, Eski Tevhide hatun Lisesinin bir kısmını otel veya Eğitim misafirhanesi olarak çok rahatlıkla kullanılabilir.

Bundan 2 yıl kadar önce “hizmet içi eğitimin” Gazi Antepte yapılması için; Milletvekilleri ve STK temsilcileri devreye girmişti. Bundan Önceki Şanlıurfa Milli Eğitim müdürü İsmail Yapıcıer’in Bakanlık nezdindeki sağlam ikili ilişkileri sonucu Şanlıurfaya almayı başarmıştı.

Urfa Kamuoyu Müdür Yapıcıer’i bu girişiminde dolayı kutlamıştı

Bu doğrultuda, Eğitim camiası “Hizmet içi eğitimin” kesinlikle Urfada kalmasını; aksi durumu düşünmek istemediklerini, Konuyla ilgili varsa eğer bir sorun; başta Ak parti İl Başkanı Abdurahman Kırıkçı ve Urfa milletvekillerinin ivedi olarak devreye girmesi gerektiğini vurguladılar.

Editör: TE Bilisim