ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı, TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Halil Yılmaz’ın da bulunduğu “Girişimciliğin Tam Zamanı” teması ile gerçekleştirilen forumun açılış oturumunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın birer konuşma yaptı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında, forumda, girişimciliğin hem bireyler için hem de ülkenin zenginleşmesi için önemli olduğunu söyledi. Girişimciliğin dünyada ve Türkiye'de öneminin ve cazibesinin arttığı ifade eden Hisarcıklıoğlu, sadece bu sene içinde 150’den fazla yeni girişimim, 1,5 milyar doların üzerinde yatırım aldığını aktardı. Dünyanın en çok indirilen uygulamaları içerisinde mobil oyunların birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye girişimcilik ekosisteminde de en çok yeni girişim kurulan sektörün, en fazla yatırım alan sektörün oyun sektörü olduğunu vurguladı.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 10 yıl önce bu işlere başladıklarında gençlerin önünü açmayı, girişimciliği arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Girişimcilik ile ilgili başarılara değinen Sabancı, "Yemeksepetinin kurucusu Nevzat Aydın yıllar evvel çalıştığım gruba geldi. Yatırımcı arıyordu. Konu bana bile gelmedi. Büyük adamım ya... O zaman benim çalıştığım grupta kimse Yemeksepetinin bir iş modeli olacağına inanmadı. Seninle yana yana oturabilmekten gurur duyuyorum. Üç sene evvel getir diye firma geldi. Dedim böyle iş modeli yok. Üç sene sonra beş kat değerden girdi." dedi.

Yemeksepetinin kurucusu ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın da girişimci gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Girişimciliğin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için başarılı girişimcilerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Aydın, "Genç girişimcilerin ise bizlerin tecrübesine ihtiyacı olduğu aşikar. Ülkemizde yeni girişimler artsa da henüz dünya ile aynı seviyeye gelemedik. İstenilen noktaya gelebilmek için girişimcilik ekosisteminin her parçasının doğru uyumlu çalışması lazım. Girişimcilik için çalışan kendisini besleyen ekosistem oluşturabilirsek başarılarımızı çarpan etkisiyle büyütebiliriz. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için ulusal uluslararası iş birlikleri gerçekleştiriyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilisim