CUMHUR İTTİFAKI’NIN YÜZ AK’I BEYAZGÜL, KENTTE SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR CUMHUR İTTİFAKI’NIN YÜZ AK’I BEYAZGÜL, KENTTE SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR

Fabrika üretimi ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Vali Ayhan, ardından 3 firmamızın; Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile  işbirliği kapsamında, toplamda 360 kişiye yakın vatandaşımızı İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında işe başlatıldığını, özellikle üretim bandında kadın çalışanların yer almasının sevindirici olduğunu belirtti. “Şanlıurfa’mızın yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı ile Türkiye’de söz sahibi olacağına ben inanıyorum. Bu kadar genç nüfusu olan Şanlıurfa’mız bunu hak ediyor. İnşallah bizler de bunun hakkını vereceğiz. Onun için istihdam alanlarına yönelik ziyaretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Üretim içerisinde olan tüm kardeşlerimizin de yanında olduğumun bilinmesini istiyorum. Özellikle kadınlarımızın emeği saygındır. Kadının olduğu yerde sabır ve güzellik vardır. Tüm bu duygularımla hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Şanlıurfa’mız için birlik ve beraberlik içerisinde gücümüzü birleştireceğiz” dedi.

İstihdam alanında hedefleri hakkında konuşan Vali Ayhan, “2024’ün sonuna doğru 26 bin olan çalışan sayımızı 50 bine çıkaracağız. Bu da iyi bir rakam. 50 bin olduktan sonra bu şehirde ciddi bir sanayi kültürü oluşmuş olacak. Artı, daha önce yerler verilmiş, başlamamış şeyler var. Bunlar devreye girecek Ayakkabı sanayi iyi gidiyor. İnşallah yeni fabrikalar bizzat biz yapacağız. Her şeyi hazırlayalım yatırımcıyı bölgemize davet edelim. İlerleyen zamanlarda farklı coğrafyalardan güçlü yatırımcıları bölgeye çekeceğiz. Şanslıyız nüfus avantajımız var ve teşvik kapsamındayız. Sayısız avantajımız var. Bunları iyi değerlendireceğiz. Urfa’daki OSB’mizin üretim ve istihdamı daha iyi yere gelecek” dedi.

Editör: TE Bilisim