Şanlıurfa OSB’de faaliyet gösteren Uğur Tekstilin 245 işçisi ile birlikte fabrika girişinde açıklama yapan genel başkan yardımcısı Başak şu görüşlere yer verdi:

“Şanlıurfa da 97 işçinin işyerini terk etmesinin ardından yaşanan gerilim, son bulması için yaptığımız görüşme sonucunda, İşveren işten ayrılan 23.02.2022 tarihli açıklamasında işçilere çağrıda bulundu;

1.) İşten ayrılan 60 işçi işine geri döndü ve iş başı yapmıştır. 2.) işçiler kendi özgür iradeleri ile işveren ile olan davalarında feragat ettiler. 3.) İşveren işçilerin boşta geçen süredeki ücretleri ve avukatlık ücretlerini işçilere ödedi. 4.) İşveren avukatları mahkeme tutanaklarında bu davalardan feragat ettiklerini, yargılama gideri ve vekâlet ücreti talep etmeyeceklerini beyan ettiler.

5.) İşe geri dönen işçiler %95 Disk Tekstil işçileri Sendika üyesidir. 6.) Yapılan çağrılara uymayan 30 işçi ise davalarına devam etme kararı almıştır. 7.) 7 işçi ise başka işyerlerinde çalıştığı için işe geri dönmeyeceğini ifade etmiştir.

İşverenin verdiği çağrıya uyan işine geri dönen 60 işçiyi görmezden gelen;

Şanlıurfa HDP, EMEK ve TİP, EVRENSEL, BİRGÜN gazeteleri, sözde küresel sendika uzmanı Kuvvet Lordoğlu ve bu YALAN HABERLERİ ARAŞTIRMADAN SOSYAL MEDYA ARACILIĞI YALAN BİLGİLER ile hareket eden bu kurum ve kuruluşların amacı nedir?

Şanlıurfa Hayri Uğur Tekstil fabrikasında toplu sözleşme yetkisi alan DİSK Tekstil İşçileri Sendikasına hiçbir şey sormadan, bu fabrikada ne oluyor diye bir soru sorma gereği bile duymadan, belirli grupların ve koltuk sevdasına düşmüş kişilerin sözleri ile hareket etmenizi üzüntüyle karşılıyoruz. Bu yalan haberlere alet olmanızı esefle kınıyoruz.

SİZLERE AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUZ

Fabrikada işe geri dönen 60 işçi kardeşimize ve şu an aktif 245 çalışan işçi emekçi kardeşlerimize gelin sorun. Bu işin asıl sahipleri işçilerdir. İşçilere soru sormadan fikirlerini almadan yalan haber yapmayın.

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası ve bağlı bulunduğu DİSK sendikasının geleneğini unutmuş olabilirsiniz. Sizlere bir kere daha hatırlatmak isteriz ki bizler; KEMAL TÜRKLER, ABDULLAH BAŞTÜR mirasçılarıyız.

BİZLERE SENDİKACILIĞI ÖĞRETMEYE KALKMAYIN, SİZLERİN DAHA ÇOK İLKEYE VE GELENEĞE İHTİYAÇI VARDIR. YAŞASIN DİSK... YAŞASIN EMEK MÜCADELEMİZ... YAŞASIN İŞÇİ VE EMEKÇİ DAYANIŞMASI...”

Editör: TE Bilisim