Av. Alagöz sosyal medya hesabından yaptğı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:

“ŞALIURFA' DA ÖĞRENCİ OLMAK, EĞİTİM HAYATINA 1-0 YENİK BAŞLAMAKTIR !

İlköğretim sınıf mevcutlatı 50 üzeri, çocuklar üçerli oturuyor. Öğretmenler kalabalık sınıflarda okuma-yazma öğretememekten, öğrenciler gürültüden dersi duyamamaktan şikâyetçi.

KENDİ ÜLKENDE AZINLIĞA DÜŞMEK !

TANAL: ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI NEDENİYLE PERİŞAN TANAL: ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI NEDENİYLE PERİŞAN

Bunun yanısıra bir de Suriyeli öğrenci meselesi var. Bir öğretmenin anlattığına göre, ismini vermek istemediğim bir ilkokulun toplam öğrenci mevcudu 550, bunun 400'ü Suriyeli ve sadece 150'si Türk. #MemnunMusunuz ?#AKP

ÖĞRETMEN HANGİSİNE YETİŞSİN !

Öğrencilerin çoğu Türkçe bilmiyormuş. Öğretmenler Türkçe bilmeyen öğrenciye hem dil öğretmek hem de okuma-yazma öğretmek zorunda bırakılıyor.

Ve bu öğretmenlerin pek çoğu, kadrolu olmadığı için pek çok haktan mahrum bırakılan #ÜcretliÖğretmenler.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ ÇOCUKLARIMIZ !

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan aileler, Ekim-Kasım ayından önce çocuklarını okula gönderemiyor, çocuklarıyla beraber tarlalarda çalışıyorlar. Çocuklar okul açıldıktan ancak 2 ay sonra okula başlayabiliyor. Yani yine 1-0 yenik.

AB Suriyeli öğrencilere her türlü kırtasiye yardımını eksiksiz yaparken, bizim hükümetimiz öğrencilerimize kalem dâhi dağıtamıyor. Veliler #enflasyon yüzünden artan #kırtasiye masraflarına yetişemez oldu. Çoğu öğrencimizin defteri bile yok.

Birileri hâlâ çağ atladık diyor!

Editör: TE Bilisim