CHP Şanlıurfa Haliliye ilçe başkanı Mehtap Rasgeldi Sakacı İlçe başkanlığında düzenlediği toplantıda uyuşturucu ve çocuk istismarını gündemine aldı. Devletin çocuklara sahip çıkmasını istedi. Uyuşturucu ve istismarın toplumsal bir sorun olduğuna değinen Rastgeldi açıklamasında “Öncelikle saygı değer Şanlıurfalı hemşirelerime Selamlarımı iletmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak göreve başladığım ilk günden itibaren sahada olmaya özen gösteriyorum. Gezmiş olduğum esnaf, Muhtar ev ziyaretlerinden Şanlıurfa halkımızın ortak şikâyetleri aynıdır. Bahçelievler mahallemizde asla önüne geçilemeyen 14-20 yaş aralığı kız ve erkek çocuklarımızın yasaklı madde kullanması ve günlük evlerde 8.15 yaş aralığı çocuklarımızın cinsel ve fiziksel çocuk istismarı ve fuhuş ticaretidir. Bunu önüne mutlak geçilmelidir”

‘’DEVLET İMKÂNLARINI ÇOCUKLARİ İÇİN KULLANILMALIDIR’’

ALTILI MASA SURUÇ’TA BİR ARAYA GELDİ ALTILI MASA SURUÇ’TA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Rastgeldi açıklamasının devamında “Fuhuş ticareti yalnız aileleri değil toplumu yasal sistemleri eğitim sistemini ve iş alanlarını da etkileyen toplumsal bir sorundur. Öncelikle bu çocuklarımızın eğitime kazandırılması lazım bu çocukların çoğu ile biz konuştuk çoğu ile görüştük ilçemizde olsun sahada olsun görüştük çoğu okula gitmiyor.

Çoğunun ailesinin ekonomik durumu çok kötü aslında her şeyin başı belki ekonomidir bu çocuklarımızın bir şekilde realite edilerek topluma kazandırılması lazım. Biz Rehabilitasyon istiyoruz spor olur, İş alanı ne olur atölye olur yani devletin tüm imkânları geleceğimizin mimarı çocuklarımız için kullanılmalıdır.

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir onların sesi olmak bizim vicdani sorumluluğumuzdur siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak bugün buradan bir anne bir ebeveyn olarak tüm yetkililere seslenmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim