Av. Paydaş, Şanlıurfa’da tarımın yok olduğunu, hayvan yetiştiriciliğinin tükenme noktasına geldiğini, İl ve İlçelerimizde tarım arazilerinin nasıl betonlaştığını, hastanelerdeki doktor eksikliğini, siyasetçilerin halktan ne kadar kopuk olduklarını, Kadınların katledildiği ve çocukların istismar edildiği bir dönem yaşadığını belirten, Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri ve Basın Sözcüsü Av.Ronayi Paydaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülke genelinde yaşanan ve İlimiz Şanlıurfa’da da birçok yerde kendini gösteren hak ihlalleri neticesi vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Hukuk’un yok sayıldığı ve uygulanmadığı, İnsan Haklarının ihlal edildiği,  Adalet Saraylarında vatandaşların hak aradığı ancak bulamadıkları, GAP’ın ve Tarımın Başkenti Şanlıurfa’mızda tarımın yok olduğu, Siverek ve Birecik İlçelerimizde bölgenin en büyük canlı hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığı ve şu anda tükenme noktasına geldiği, Her ne kadar da düzenlenen yasa tasarılarında tarım arazilerinin imara açılmasının önü kapatılmış ise de yerel yöneticilerin bunu pekte uygulamadıkları İl ve İlçelerimizde tarım arazilerinin nasıl betonlaştığını,

İlimizde bir türlü bitirilemeyen Hastane ile var olan ve diğer hastanelerdeki doktor eksikliği İlçelerimizde de kendini htiriyor. Vatandaşlarımız doktora gitmek için başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanında Eczacıların birçok kalemden oluşan ilaç bulamadıkları ve hasta ya da hasta yakınları ile nasıl karşı karşıya geldikleri, Eğitim alanında ülkenin en gerisinde olduğumuz ve en önemlisi de siyasetçilerin halktan ne kadar kopuk olduklarını gördük.

KADINLARIN KATLEDİLDİĞİ VE ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLDİĞİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hukuksuzluğun yaşandığı böyle bir dönem olmamıştır. Vatandaşların Adalet arayışı, Ekonominin geldiği seviye, Doğa Katliamları, Küresel İklim Krizi ile birlikte yaşanan kuraklık durumun ne kadar vahim olduğunu bizlere göstermektedir.

VATANDAŞLARIMIZIN ELEKTRİK DUASINA ÇIKTIKLARINA TANIK OLDUK

21. Yüzyılda ileri teknoloji devrinde halen geldiğimiz nokta maalesef ki içler acısı. Şanlıurfalı Çiftçilerimizin elektrik sorunu öyle bir hal aldı ki vatandaşlarımızın elektrik duasına çıktıklarına bile tanık olduk ve bu sebepten kaynaklı olarak tarım kenti Şanlıurfa’mız bu vasfını neredeyse yitirmek üzere.

GAP’IN BAŞKENTİ OLAN KENTİMİZİN BİRÇOK İLÇESİ KURAKLIĞA RAĞMEN HALEN SUSUZ

Bir Yarımada olan ve GAP’ın Başkenti olan kentimizin birçok ilçesi kuraklığa rağmen halen susuz. Birecik, Halfeti, Bozova, Hilvan ve Siverek ilçelerimiz Fırat’a sıfır komşu olmalarına rağmen çiftçilerin kendi imkanlarıyla Fırat’tan (Atatürk Barajından) çektikleri su dışında kalan araziler susuz ve kurak.

ÜLKEMİZİN ŞU AN DA HİÇ OLMADIĞI KADAR HUKUK’A VE ADALET’E İHTİYACI VAR

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Örgütü olarak Hukuk’un üstünlüğünü, Demokrasiyi ve İnsan Hak ve Özgürlüklerini, Birlikte Yaşamı, Doğa’yı korumayı ve yaşatmayı her koşulda savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz. Gün geçtikçe vatandaşlarımızın Hukuk’a ve Adalet’e olan güven ve inancı gitgide azalıyor hatta yok olmak üzere. İşte biz bu noktada vatandaşlarımıza gereken güveni verip her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Kısaca izah etmeye çalıştığımız hususlarca Dünyanın, Ülkemizin ve İlimizin sorunları ile yakından ilgilenen bir örgüte sahibiz. Şu dakikadan sonra İl Başkanlığımızda kurduğumuz ve kuracağımız diğer komisyonlarla önceki algıları kırıp Dünyanın, Ülkemizin ve İlimizin sorunları ile yakından ilgilenen ve sorunlara çözüm bulan ve çözüm üreten bir örgüt haline geleceğiz.

Şu an itibariyle 08/03/2022 tarihinde Hukuk Komisyonu, 21/03/2022 tarihinde Kent ve Çevre Komisyonu il Yönetimimiz tarafından kurulmuş olup bugün tarihi 22/03/2022 tarihi itibariyle de Kadın ve Çocuk Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve Halkla İlişkiler komisyonu kurulmasına karar verilmiştir.”

Editör: TE Bilisim