CHP, Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Gürel, Suruç İlçe Başkanı Servet Gören ve Viranşehir İlçe Başkanı Remzi Taylan ile yönetim kurulu üyeleri Kayyum olarak atanan il yönetimi tarafından görevlerinden alınmasının ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

“WHATSAPP ÜZERİNDEN YOLLANAN DİLEKÇE İLE GÖREVDEN ALINDIK”

FERHAT KARADAĞ'DAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI! FERHAT KARADAĞ'DAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI!

Viranşehir ilçesinde CHP İlçe Başkanı Remzi Taylan ve yönetimi Whatsapp üzerinden yollanan dilekçe ile görevden alındığı iddia edildi: “31 Ekim 2022 tarihinde toplanan İl Yönetim Kurulu oy birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 25/1 ve 25/2 madde gereğince Viranşehir ilçe Başkanı ve İlçe Yönetimi görevden alınmıştır. Bilginize rica ederiz” denildi.

CHP Viranşehir ilçe başkanlığı görevden alınmayla ilgili yaptığı açıklamada, CHP İl Yönetimine ateş püskürerek “Urfa ve ilçelerindeki en örgütlü ilçe örgütünü atanmış Urfa il başkanlığı tarafından WhatsApp gelen bir mesaj ile görevden alındık. Yerine atanmış il yöneticisinin muhasebecisini atıyor.” dedi.

URAL, ÇİDİR İLE AYNI KADERİ YAŞADI!

Şubat ayında görevden alınan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir gibi görevden alındığını taziyede öğrenen CHP Karaköprü ilçe başkanı Yusuf Ziya Ural, görevden alınmasını kabullenmediği ve hukuki sürece başlayacağı gelen iddialar arasında.

AKTİF BİR ŞEKİLDE GÖREVİNİN BAŞINDAYIM

CHP Karaköprü ilçe başkanı Yusuf Ziya Ural; “Öncelikle yapacağım açıklamaların hiçbir şekilde genel merkeze olan saygın ve bağlılığıma zarar verecek bir niyet oluşturmadığını, kanımın son damlasına kadar partim için mücadele edeceğimi belirtmek isterim. İlçe başkanlığımız yönetimimiz aktif bir şekilde görevinin başında olup sosyal medyada dönen değişiklik ve yeni yönetim listelerinin geçersiz olduğunu belirtirim. Genel merkezimizin de tarafımıza herhangi bir değişiklik tebliğinin söz konusu olmadığını, Kuzenimin vefatı dolayısıyla taziye işlemlerinin hemen ardından gerekli basın açıklamalarını da yapacağını görevimizin başında olduğumuzu buradan kıymetli halkımıza duyuruyorum. Dedi.

SERVET GÖREN; ATAMAYLA GELEN KAYYUM ATAMA YAPAMAZ

Görevden alınan CHP Suruç ilçe başkanı Servet Gören ise yaptığı açıklamada; Görevimizin başındayız. Kayyumun verdiği karar yok hükmündedir. Atamayla gelen kayyum atama yapamaz. Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinden resmi yazı gelmeden atama olmaz. Geçici kurulum görevi ile örgütünü olan kongre'ye götürmektir. Parti ilçe başkanlarını pazarlamak değildir. Her zaman Suruçlu hemşerilerimizin hizmetkarıyız.” Dedi.

25/1 VE 25/2 MADDE GEREĞİNCE GÖREVDEN ALINMIŞTIR

CHP İl Sekreteri Ronahi Paydaş ve Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Atbinici imzalı dilekçede Viranşehir Suruç veKaraköprü İlçe Başkanları ve yönetiminin görevden alındığı bildirildi. Dilekçe şu ifadelere yer verildi: “31 Ekim 2022 tarihinde toplanan İl Yönetim Kurulu oy birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 25/1 ve 25/2 madde gereğince görevden alınmıştır. Bilginize rica ederiz” denildi.

CHP Şanlıurfa İl Yönetiminden henüz açıklama gelmez iken geçtiğimiz aylarda ise CHP Haliliye İlçe Başkanı ve Eyyubiye ilçe başkanı görevden alınmıştı.

Editör: TE Bilisim