Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP Adana Milletvekili aynı zamanda Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, çiftçilerin sorunlarını dinlemek için Şanlıurfa’ya geldi.  GAP Havalimanı’nda CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik tarafından karşılanan ikili, ilk olarak Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine gitti. Burada Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar’la görüşen heyet çiftçilerin yaşadığı sorunları birinci ağızdan dinledi.

SARIBAL: PAMUK ÜRETİCİ PERİŞAN DURUMDA

İNSAN HAKLARI GÜNÜ! DEVA PARTİSİ EMİNE ŞENYAŞAR’I ZİYARET ETTİ! İNSAN HAKLARI GÜNÜ! DEVA PARTİSİ EMİNE ŞENYAŞAR’I ZİYARET ETTİ!

Yaptıkları görüşmeye ilişkin olarak Sarıbal, “Pamuk üreticilerinin sorunlarını dinlemek üzere geldiğimiz Şanlıurfa'da Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ve çiftçilerimizle bir araya geldik. Geçen yıl 16 liraya kadar çıkan pamuk fiyatı bu yıl 12,5 liraya kadar düşmüş durumda. Pamuk üreticisi, perişan durumda” dedi.

‘MALİYETLERİNİN ALTINDA BİLE SATAMIYOR’

Daha sonra pamuk hasadının yapıldığı tarladaki çiftçilere kulak veren CHP’li vekilleri, burada da benzer şikayetleri dinledi.  Pamuk üreticisinin zor durumda olduğunu kaydeden Sarıbal, “Pamuk üreticilerimizin yaşadığı mağduriyeti yerinde görmek için Adana Milletvekilimiz Ayhan Barut ile ile beraber geldiğimiz Şanlıurfa'da pamuk üreticilerimizle bir araya geldik. Çiftçi, binbir emekle yetiştirdikleri pamuğu üretim maliyetlerinin bile altında satamıyor” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim