Beraberinde çok sayıda Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte kongreye katılan Av. Çetin Özaçıkgöz, buradaki konuşmasında hükümete eleştirilerde bulundu. DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Şanlıurfa 1. İl olağan kongresinde yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Bu muhalefet olarak Şanlıurfa'da yaptığımız son kongremiz. İnşallah iktidar olduğumuz zaman burada iktidar partisi olarak kongremizi yapacağız. Doğru Yol Partisi 1983 yılında rahmetli Süleyman Demirel'in liderliğinde millet ve demokrasi yolunda çıktığımız bu yolda bizleri muzaffer eyle diyen genel başkanımızın kurduğu bir partidir.

BİZ 3 TANE İSİMDEN GELEN TEK PARTİYİZ

Biz 1946'da çıktık bu yola Adnan Menderes'in döneminde suyu olmayan, yolu olmayan, okulu olmayan, bir yerden bir yere gidilmeyen, hastanesi olmayan bir Türkiye'yi devir aldık.

BİZ MODERN VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE YARATTIK

Yollar, Fabrikalar, barajlar, rafineriler, havaalanları, limanlar, üniversiteler hep bizim zamanımızda yapıldı. Saydığım tesislerin 90’ında altında Menderes'in imzası yatar. Bizim yaptığımız eserleri çıkaracak olursanız Arabistan'daki Çöller gibi bir Türkiye ortada kalır. 20 yıldan beri iktidarda olan AK Parti'nin yaptığı bir tane çimento fabrikası varsa göstersin. 38 tane çimento fabrikası yaptık. Bizden sonra bir tane çimento fabrikası yapan yok. Bugünkü iktidar Biz yol yaptık, biz köprü yaptık diye övünüyorlarsa biz demir çelik fabrikaları, çimento fabrikalarını yaptık. Siz bunları kaça yaptınız diyerek hesabını sorarız ve bir gün gelecek bunların hesabını soracağız.” Dedi. Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Halil Güneş'in tekrar aday olduğu seçimde tek listeye oy kullanıldı. Güneş yeniden İl Başkanı seçildi.

Editör: TE Bilisim