Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, GAP illerindeki çiftçileri yüklü gelen elektrik borçları nedeniyle mağduriyet yaşadığını kaydetti. Fahiş elektrik fiyatlarının bölge çiftçisini perişan ettiğini vurgulayan Tanal, bununla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti. Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e çağrıda bulunan Tanal, “Ne olacak bu Şanlıurfalıların, Mardinlilerin, Diyarbakırlıların, Batmanlıların, Siirtlilerin, Şırnaklıların elektrik çilesi?” dedi.

‘ÖZEL ELEKTRİK ŞİRKETİ, ÇİFTÇİYİ PERİŞAN EDİYOR’

Sosyal medya hesabından yaşanan sıkıntıyı dile getiren Tanal şu ifadeleri kullandı:

“1- GAP illeri Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta hizmet veren özel elektrik şirketi, çiftçiyi perişan ediyor.

Mardin Derik’ten bir çiftçi, şirketin kendisine gönderdiği borç yazısını bizimle paylaştı.

İNSAN HAKLARI GÜNÜ! DEVA PARTİSİ EMİNE ŞENYAŞAR’I ZİYARET ETTİ! İNSAN HAKLARI GÜNÜ! DEVA PARTİSİ EMİNE ŞENYAŞAR’I ZİYARET ETTİ!

Borç miktarı 3 milyon 545 bin 181 lira 24 kuruş.

2- “Tarlayı satsam bu borcu ödeyemem” diyor çiftçimiz. Sayın Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ne olacak bu Şanlıurfalıların, Mardinlilerin, Diyarbakırlıların, Batmanlıların, Siirtlilerin, Şırnaklıların elektrik çilesi? Defalarca durumu size ilettik. Soru önergesi verdik.

3- Şikayette bulunduk. Fahiş elektrik faturalarıyla ilgili neden soruşturma başlatmıyorsunuz? Neden gariban çiftçinin yanında değil de elektrik şirketlerinin yanında duruyorsunuz?”

Editör: TE Bilisim