Türkiye’nin en önemli sorunu Yapısal sorunlardır. Tüm yetkili kesimler tarafından bu sorunlar dile getirilir. Peki nedir bu yapısal sorunlar? Bu sorunlar Siyasi, Sosyal ve Ekonomik Yapısal sorunlardır. Aynı zamanda Hukuksal, Anayasal ve Sistemsel yani İdari yapısal sorunlardır. Tarihten bu yana Türkiye’nin ve tüm toplumun birinci gündem maddesi her zaman için siyaset olmuştur.

Türkiye’deki insanlar günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 12 ayı siyaset konuşurlar. Ancak son yıllarda özelikle son 6 aylık süreçte tüm ülkede ve toplumun tüm kesimlerinde birinci gündem maddesi Ekonomi olmuştur. Ekonominin de kendi özgü yapısal sorunları vardır.

Nedir Ekonominin yapısal sorunları? Ana başlıklar halinde ifade edersek: Yüksek Enflasyon, Faiz politikaları, Döviz kurlarında meydana gelen artışlar, Türk Lirasının değer kaybetmesi, Cari açık, oluşan Bütçe açığı ve bunun bir sonucu olarak gerçekleşen Dış Ticaret açığının oluşması, Merkez Bankasının para politikası, Dolaylı vergilerin yüksek olması ve bunun toplumda yarattığı Adaletsizlik duygusu, Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmemesi, Dış borç açığı, Kamu özel işbirliği sonucu verilen Hazine garantileri ve tüm bunların yanında en önemli sorun alanı olan Güven ve İstikrar sorunu.

Tüm bu sorunların çözümü Siyasi, Sosyal ve Ekonomik alanlarda yapılacak Reformlarla çözülür. Bunun da yolu başta Demokrasi olmak üzere İnsan hakları, Temel hak ve özgürlükler ile Hukukun Üstünlüğü ilkesine dayalı bir Yargı Reformunun bir an önce gerçekleştirilmesidir.