Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Orhan Hagi, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda doktorun burnu kırılırken, Hagi’nin geçtiğimiz aylarda da saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

ZANLININ ADLİYEYE SEVKİ EKLENDİ

Şanlıurfa'da doktora saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine obezite polikliniği açıldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine obezite polikliniği açıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sıra yüzünden çıkan tartışmada Acil Tıp Uzmanı Dr. Orhan Hagi, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak yaralanması ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

BAKAN KOCADAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Koca açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde dün akşam yaşanan hadise, sağlık kurumlarındaki sözel ve fiziki şiddetin önemli oranlarda azalma gösterdiği bu dönem adına, hepimizi üzdü. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yasanın gücü, bakanlığımızın kararlılığı açıktır.” Dedi.

DOKTORA SALDIRI İLE İLGİLİ VALİLİK'TEN AÇIKLAMA!

Şanlıurfa Valiliği tarafından sağlıkta şiddet olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada doktorun tedavisinin sürdüğü ve failin yakalandığı belirtilerek "28 Kasım 2022 Pazartesi günü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sıra yüzünden çıkan tartışmada Acil Tıp Uzmanı Dr. Orhan Hagi, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak yaralanmıştır.

Darbe alarak yaralanan doktorumuza, olay yerinde sağlıkçı arkadaşları tarafından ilk müdahale yapılmıştır ve doktorumuzun tedavisi devam etmektedir.

Saldırının faili gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli süreç devam etmektedir.

Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyor, sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim