Kırsal ve Şehir ’de mera ve hazine alanlarının peşkeş çekilmesinden dolayı, Urfa’da her ay ortalama 45- 50 kavga meydana geliyor.

Bazı kavgaların birçoğunun sonu ölümle bitiyor. Yine en çok mera ve hazine alanlarının işgal edenlerin arasında Vekillerin ve Belediye Başkanların yakınları Şanlıurfa’da bulunuyor. Konu ile ilgili Gazetemize açıklamada bulanan vatandaşlar şunları söylediler “Vatandaş olarak bu durumdan oldukça şikâyetçiyiz. Şehir, ilçe ve Köylerde siyaseten güçlü olan kişiler Devletin yüzlerce dönüm arazini el koyuyor. İstediği gibi bu alanları kullanıyor. Örneğin, adam biri çıkıp 20 dönümlük alana ev yapıyor.

Amacı Sadece işgal Yine yüzlerce dönüm araziyi tel örgü ile kapatıyorlar. İstedikleri gibi kullanıyorlar. Bu konuda özelikle Sayın Valimiz Salih Ayhan’dan ricamız, köylerde hazine ve mera alanların peşkeş çekilmesine karşıyız. Rant peşinde olan bu kişiler eğer gerçekten Devletin arazisini almak istiyorlarsa; yerin güncel raici üzerinde Devlet bunlara satış yapsın; buna hepimiz “evet” deriz. Kafa kol ilişkileriyle Devlet soyuluyor. Tarım İl müdürlüğü ve müdür murat çakmaklı görevini yapmıyorlar, Beldiyseler ve Çevre Şehircilik il müdürlüğü görevini yapmıyor. Birçok ciddi sorun bu kurumdan kaynaklanıyor

Görevini kötüye kullana, İl Müdürü, Belediye Başkanları hakkında soruşturma başlatılmasını istiyoruz.

Özelikle Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi'nin arazi talanına dur demesini istiyoruz

Başkan Mehmet Kuş Sahura Kadar Halkla Birlikte Başkan Mehmet Kuş Sahura Kadar Halkla Birlikte

Viranşehir’de gölcük ve koşullu mahallelerindeki işgallerle iliğimi olarak görev kötüye kullandığını görüyoruz, Burada ihmali olan herkes başta Tarım il müdürlüğü hakkında Araştırma ve soruşturma başlatılmalıdır.

Devletin arazilerini peşkeş Çekmek bu kadar kolay olmazsa gerek “ dediler. Daha öncede hazine ve mera arazilerinin peşkeş çekildiği, bu alanların usulsüzce verildiği, haberlerine rağmen AKP il Başkanlığı, Milletvekilleri, Valilik, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Cumhuriyet savcılığı harekete geçmedi. Ayrıca İl müdürlerin, Vekiller tarafından korunması ise tarım alanlarının peşkeş çekilmesini hızlandırıyor.

Editör: TE Bilisim