Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karahan programın açılışında yaptığı konuşmada vakıfta üniversite öğrencilerine yönelik haftada 3 gün İngilizce Dil Kursu verdiklerini, ayrıca Vakfın Genel Başkanı E. Korgeneral Mustafa Kemal Alataş’ın da gayretleri ile vakıf olarak Ankara ve İstanbul’da eğitim gören öğrenciler hariç olmak üzere sadece Harran Üniversitesi’nde okuyan ve çoğunluğu Tıp Fakültesi öğrencisi olan 25 Şanlıurfalı gencimize öğrenim bursu vereceklerini, ayrıca yapılan bir protokolle okullarda hijyen eğitimi verileceğini ifade etti.

Moderatörlüğünü Gazeteci/Yazar ve Akademisyen Dr. Aziz İlgazi’nin yaptığı söyleşi programına vakıf üyeleri, akademisyenler, öğretmenler, mali müşavirler ve yazarlar yoğun ilgi gösterdiler.  ŞANVAK’ın Şanlıurfa merkezinde gerçekleşen söyleşide Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa için eğitim, sağlık, kentleşme, sanat, ulaşım, sanayi, tarım, turizm ve kültürel alanlarla ilgili hayata geçirilecek birçok projeden söz etti.

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa’nın temel sorunları arasında yer alan birçok sorunun çözüme ulaştığını ayrıca 2018 yılında Şanlıurfa’da 400 okul projesini hayata geçirdiklerini, birçok derslik ve öğretmen ihtiyacı için bakanlıkla temaslarının devam ettiğini ifade etti.

Cevheri, GAP, Üniversite ve Göbeklitepe gibi önemli kazanımların Şanlıurfa’ya katkılarının çok iyi yönetilmesi gerektiğini ifade ederek kentte ikinci bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Şanlıurfa’nın tarım arazileri açısından Türkiye’de ilk sıralarda yer alan bir kent olması nedeni ile tarım sektörüne bu amaçla sulamaya önem verdiklerini suyun ulaşamadığı bir arazi bırakmayacaklarını söyledi.

HALİLİYE’DE TASAVVUF KONSERİ İLE RAMAZAN RUHU YAŞATILIYOR HALİLİYE’DE TASAVVUF KONSERİ İLE RAMAZAN RUHU YAŞATILIYOR

Şanlıurfa’nın güneş enerjisi açısından verimli bir kent olduğunu, bu amaçla güneş enerjisi üretimine teşvik verildiğini söyledi. Vekil Cevheri, Şanlıurfa’nın Türkiye’nin fıstık üretiminin % 40’nı, mısır üretiminin % 12’sini üretirken pamuk üretiminde Türkiye’nin en çok üretim yapan kenti olduğuna dikkat çekti.

Mezopotamya Yazılım Vadisi ile gençleri yeni dünya düzeninde teknoloji ile uyumlu bir nesil olarak yetiştirmek istediklerini bu amaçla yapılan çalışmalarla gençlere yatırım yaptıklarını ifade eden vekil Cevheri, Şanlıurfa’nın sanayileşmesi yaptıkları yatırımların yanında sanat alanında da yatırıma önem verdiklerini söyledi, vekil Cevheri yeni planlama sürecinde Şanlıurfa’ya bir devlet tiyatrosu ayrıca bir kongre merkezi üzerinde fikir yürüttüklerini açıkladı.

Raylı sistem müjdesini de veren Cevheri, Adana-Gaziantep hızlı tren sisteminin devamı olan Şanlıurfa-Gaziantep raylı sistemin Mardin’e kadar, Mardin’de Irak’a kadar gideceğini açıkladı.  Bediüzzaman’ın Şanlıurfa’da uzun yıllar yaşaması ve eserlerinin çoğunun Şanlıurfa’da olması nedeni ile bir Bediüzzaman Müzesine ihtiyaç olduğunu bu müze için gelen taleplere duyarlı olduklarını söyledi.

Vekil Cevheri söyleşide kendisine yöneltilen her soruya çözüm noktasında önemli katkılar sağlayacaklarını açıkladı, geç saatlere kadar süren söyleşi sonra vekil Cevheri, katılımcılarla uzun süre sohbet etti.

Editör: TE Bilisim