Silindiği öne sürülen paylaşımında Çelik “Çevik kuvvet kavşağının yanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine 78 dönümlük şehrin en değerli arsasını belediye binası yapılması için tahsis ettiler. Aradan yıl geçti proje bile yapılmadı. Büyükşehir belediyesi arsaya bina yerine beton santrali mi yaptı? Tahsisin amacı bu muydu? “ ifadelerini kullandı.

Yaptığı paylaşımı tekrar paylaşan Çelik, bu kez “Dün akşam atmış olduğum bu twet için bugün Emin yetim ve 4 adamı tarafından silah ve bıçak zoruyla telefonumu elimden alınarak twitimi sildiler. TEKRAR ATIYORUM! Ben Urfa’nın yararına olacak her şeyi gür sesle söylemeye devam edeceğim! Bu baskılarla ve tehditler bizi susturamaz !!” dedi.

Şanlıurfaspor Başkanı da olan Emin Yetim’e ait firma Çevik Kuvvet Kavşağının inşaatı çalışmalarında yer almıştı. Söz konusu arsa Yetim’in yol yapımı için kullandığı şantiyeye yakın bir noktada yer alıyor. Yetim’den henüz bu iddialara ilişkin bir açıklama yapılmadı.

MİMAR BAHATTİN ÇELİK’E SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK

Mimar Bahattin Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası için tahsis edilen arsa ile ilgili attığı tweetin Emin Yetim ve adamları tarafından silah ve bıçak zoruyla silindiğini iddia etmesinin ardından sosyal medyadan Mimar Çelik’e destek yağdı.

Sosyal medyadan birçok kullanıcı Mimar Bahattin Çelik’in yanında olduklarını belirtti.

CUMHURİYET SAVCILARINI VE EMNİYET YETKİLİLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Destek verenlerin başında CHP İstanbul Milletvekili hemşerimiz Mahmut Tanal geldi.

Yaşanan hadisenin hemen ardından bir paylaşım yapan Milletvekili Tanal yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: “T.C Devleti bir hukuk devletidir. Cumhuriyet Savcılarını ve emniyet yetkililerini göreve davet ediyorum. Res’en soruşturma bekliyoruz.” Dedi.

ŞAHISLARIN CEZASIZ KALMAMASINI ÜMİD EDİYORUM

Kadir Gündoğan isimli vatandaş ise, “Şanlıurfamızı güzelleştirmek adına projeler üreten ve çarpık düzen hakkındaki düşüncelerini paylaşan sayın Mimar Bahatine yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum adı geçen şahısların da cezasız kalmamasını ümid ediyorum. dedi.

ZOR KULLANMAK HİÇBİR ŞEKİLDE İZAH EDİLMEZ HELEKİ AHLAKİ HİÇ DEĞİL

CHP Ş.Urfa İl Başkan Yardımcısı Erkan Aydınlık’da yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: “Yapılmış olan bir paylaşımı sildirmek için zor kullanmak hiçbir şekilde izah edilmez heleki ahlaki hiç değil.

Konunun ivedilikle araştırılması ve yargıya intikal edilmesi gerekiyor.

Kişiler ve konumları ne olursa olsun bu memlekette kimse böyle bir muameleye maruz kalmamalı.” Dedi.

Editör: TE Bilisim