Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar ve beraberindeki oda heyeti, çiftçiler adına DSİ 15.Bölge Müdürü Mahmut Berberoğlu’nu ziyaret ederek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ÇİFTÇİ ARTIK EKİM YAPAMAZ DURUMA GELDİ

Açıklanan fahiş fiyatlardan dolayı çiftçilerin ekim yapamaz duruma geldiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası İl Koordinatörü Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, şunları kaydetti: ”Şanlıurfa’da çiftçilik yapan vatandaşların derdi saymakla bitmiyor. Bir yandan DEDAŞ’ın sorunu, Bir yandan yüksek girdi maliyetleri ve şimdi de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından belirlenen fahiş sulama fiyatları Şanlıurfa çiftçisinin belini büktü. Çiftçi artık ekim yapamaz duruma geldi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa’da dönüm başına sulama fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fiyatlara göre, maliyetlerin yüzde 200 ile 300 artığını belirten Hikmet İpar pamuk için dönüm başına makul bir fiyat talep ettiklerini DSİ Bölge Müdürüne ilettiklerini belirtti.

ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Nurettin Nebati’nin Şanlıurfa’ya geleceğini tarımın temel girdileri olan sulama, gübre, zirai ilaç, tohum ve elektrik fiyatlarında yaşanan artışların üreticiyi zora soktuğuna dikkat çekti. Üreticilerin en çok zorluk yaşadığı konuların başında tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik enerjisi ve artan diğer girdi maliyetleri olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim